PROSVETARI PORUČILI VERBIĆU: Štrajk će trajati beskonačno kao Mala nevesta
Foto: Zorana Jevtic

tribina u Čačku

PROSVETARI PORUČILI VERBIĆU: Štrajk će trajati beskonačno kao Mala nevesta

Društvo -
Formalnih posledica ne može da bude jer se poštuje minimum procesa rada. Međutim, kad je u pitanju kvalitet znanja, svakako će postojati neka vrsta oskudice, poručio je Dragan Matijević, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije

ČAČAK - Dogovor prosvetnih sindikata i Ministarstva prosvete nije ni korak bliže nakon jučerašnje ministrove posete Čačku.

- Štrajk u formi skraćenih časova mogao bi da traje neograničeno dugo poput serije „Mala nevesta“. Formalnih posledica ne može da bude jer se poštuje minimum procesa rada. Međutim, kad je u pitanju kvalitet znanja, svakako će postojati neka vrsta oskudice, ali to nije stvar isključivo prosvetnih radnika, već o tome moraju da misle ljudi koji vode ovu državu - poručio je Dragan Matijević, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS).

On je to izjavio na tribini nastavnika i ministra u Čačku. Verbić je nekoliko sati ranije isti razgovor obavio i sa sindikatima u Kragujevcu. Štrajku ne samo da se ne nazire kraj već su prosvetari najavili i njegovu radikalizaciju 26. januara, kada će organizovati svetosavski marš na Beograd. Ipak, Verbić je ponovio da Vlada ne može da izađe u susret zahtevima prosvetnih radnika.- MMF ne dozvoljava da se bilo čiji materijalni status poboljša tako što će za to biti izdvojen novac iz budžeta - naglasio je Verbić.

On je najavio da će u februaru u 18 školskih uprava u Srbiji biti raspisani konkursi za nove načelnike tih službi, naglasivši da ubuduće neće biti partijskih postavljenja na te funkcije.

Verbić: Opet bih bio ministar

Ministar Srđan Verbić rekao je da bi i danas, kao i pre nekoliko meseci, prihvatio da bude ministar prosvete, bez obzira na sve probleme sa kojima se u mandatu suočava.

„Neko mora da prođe kroz ceo ovaj posao. Moramo da popravimo imidž obrazovanja. Sve to košta vremena i živaca, ali neko to mora da uradi“, kategoričan je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track