PRVI SINDIKALAC NIJE U KRIZI Ljubisav ORBOVIĆ: Plata mi je 142.000, ali razumem radnike!
Foto: Beta

Sindikalac o svojim primanjima

PRVI SINDIKALAC NIJE U KRIZI Ljubisav ORBOVIĆ: Plata mi je 142.000, ali razumem radnike!

Društvo -

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović kaže da mu je plata 109.000 dinara,kao i da svi članovi Socijalno ekonomskog saveta primaju još 33.000 dinara, ali da razume u kakvom položaju žive radnici.

- Živim s njima u okruženju i ja sam bio u tom okruženju - rekao je Orbović i dodao da „on nije sindikat“, već je sindikat organizacija. Govoreći o povećanju minimalne cene radnog sata, koja u Srbiji sada iznosi 121 dinar.

On je na televiziji N1 rekao da minimalna zarada ne pokriva ni potrošačku korpu i da poslodavci nekad uplaćuju minimalac da bi izbegli doprinose i tako „uzimaju novac od zaposlenih i od države“.- Mi smo u martu poslali dopis i tražili da dođe do promene cene rada. Ta naša procena, odnosno računica, govorila je da ona treba da bude 143 dinara. Ništa se nije promenilo da bi se ta cena smanjila. To je naš zahtev za 2017. godinu - rekao je Orbović. Ipak, predstavnici poslodavaca kažu da taj predlog nije prihvatljiv i da bi pristali na povećanje minimalca za 5,3 odsto.

N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track