PUKLA SEZONA: Srbi neće više da letuju u Crnoj Gori
Foto: Arhiva Kurira Jelena Obr

Neće ih spasti ni kriza u Tunisu

PUKLA SEZONA: Srbi neće više da letuju u Crnoj Gori

Društvo -
Samo dva odsto srpskih turista odlučuje se za Crnogorsko primorje, gde je preskupo naspram Grčke i Turske, za kojima vlada prava pomama

BEOGRAD - Interesovanje Srba za letovanje u Crnoj Gori je slab, a kako stvari stoje, situaciju neće popraviti ni kriza u Tunisu.Srpski turisti koji odustaju od puta u afričku zemlju, u kojoj je proglašeno vanredno stanje nakon terorističkog napada, sada hrle u Grčku i Tursku, dok se svega dva odsto odlučuje za Crnogorsko primorje.Veliki popustiDa potražnja za Tunisom opada, potvrdio nam je i Nikola Lukić, ambasador Srbije u toj zemlji, rekavši da je u petak sletelo svega 25 Srba, dok je 119 otišlo.- Hoteli su poluprazni, turista je sve manje. Ostaje da vidimo da li će naši građani doći doći sledećeg petka i koliko njih, ali reklo bi se da odustaju od ove destinacije.U turističkim agencijama takođe povlače ponude za severnu Afriku, ali to neće pomoći Crnoj Gori da spase sezonu.- Interesovanje za Crnu Goru je slabo. Naši turisti više vole aranžmane u Turskoj i Grčkoj, u kojima, recimo, dobiju besplatan smeštaj za drugo dete ili 50 odsto popusta, dok u Crnoj Gori uglavnom moraju da plate punu cenu. Takođe, turisti vole ol inkluziv uslugu kakvu dobijaju u Grčkoj i Turskoj. Plate je, dobiju pun komfor i više ni o čemu ne moraju da razmišljaju i brinu do kraja letovanja - kaže Mirjana Radojević, iz turističke agencije „Big blu“.

Ovde im je raj... Grčka u srcu srpkim turistima
Ovde im je raj... Grčka u srcu srpkim turistima

Na jaku konkurenciju Grčke i Turske i slabo interesovanje srpskih turista za Crnogorsko primorje nedavno je upozorio i Dragan Purko Ivančević, predsednik odbora za turizam Privredne komore Crne Gore.- Tržište regiona je veoma interesantno, ali turistički radnici Crne Gore moraju konačno da shvate da niko više neće doći na letovanje u Crnu Goru zato što voli Crnu Goru. Moramo se za to tržište boriti jedinim mogućim načinom, a to je da za najbolju cenu obezbedimo najkvalitetnije letovanje i tako pobedimo konkurenciju.Navikli na Egejsko moreSaša Zarić iz turističke agencije „Ponte“ kaže da treba očekivati da se ljubitelji Tunisa okrenu najviše grčkim i turskim destinacijama.- Ipak, broj srpskih turista koji letuju u Tunisu nije toliko veliki da bi bilo koja druga destinacija mogla ozbiljno da profitira njihovim dolaskom. Grčka je tražena isto kao i svake godine. Kriza u Grčkoj nije uticala da se srpski turisti predomisle u vezi sa letovanjem na toj destinaciji.(M. L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track