RADOST U DOMU FABJANOVIH: Kad sam saznala da nosim trojke, psovala sam muža
Foto: Nebojša Mandić, Mirjana, Fjodor, Maša, G

Obradovali smo porodicu

RADOST U DOMU FABJANOVIH: Kad sam saznala da nosim trojke, psovala sam muža

Društvo -
Kurir je posetio Staru Pazovu i darivao desetomesečne Grigora, Igora, Kalinu i njihovu sestricu Mašu (10). Njihova mama Mirjana šokirala se kada su joj rekli da čeka tri bebe, ali ubrzo je to osećanje zamenila radost

BEOGRAD - Godina 2015. nekima je donela poslovne uspehe, nekima novac, nekima nadu i iščekivanje, a za porodicu Fabjan iz Stare Pazove 2015. je bila godina sreće - i to trostruke!Naime, u februaru Mirjana (35) i Fjodor (41), nakon ćerke Maše (10), dobili su Grigora, Igora i Kalinu.Zanimljivo je da su ovi mališani začeti prirodnim putem, iako su verovatnoće da se na ovaj način dobiju trojke izuzetno male. Ovu porodicu, koja u vreme dramatičnog pada nataliteta diže srpski prosek, Kurir je s novogodišnjim paketićima kompanije Pertini posetio u njihovom domu u Staroj Pazovi.- Oni su najveći blagoslov! Ponekad sam još u šoku. Uđem u sobu i vidim njih troje kako nasmejani gledaju u mene i ne mogu da verujem da sam ih ja donela na svet - priča ponosna mama.Doktorka oduševljena- Kada sam bila na drugom pregledu, rekli su mi da čekam trojke. Dok je doktorka oduševljeno govorila kako joj je ovo prvi slučaj u karijeri, mene su preplavile brige. Zabrinuta, plačući sam pozvala Fjodora, psovala ga i optuživala, a on mi je na to, smejući se, rekao: „Ne brini ništa. Nabavićemo kamion da možemo svi da stanemo“ - sa osmehom se priseća Mirjana, koja kaže da je ubrzo pobedio njen optimizam.- Mislila sam da, ako mi je bog dao ovako nešto, on će nas i sačuvati - dodaje ona.Dana 12. februara Mirjana, koja je s ogromnim stomakom bila aktivna do poslednjeg dana, porodila se carskim rezom i u 32. nedelji (sedmom mesecu).- Igor i Kalina imali su po 1.900 grama i bili su u inkubatoru nekoliko dana. Grigor je rođen sa 1.350 grama i on je ostao duže. Sumnjalo se da je rođen slep, ali se ispostavilo da mu se oči nisu dovoljno razvile. Sada svi lepo napreduju - priča Fjodor.

Na okupu... Deca su se najviše obradovala Pertini paketićima
Na okupu... Deca su se najviše obradovala Pertini paketićima

Milioneri nisu srećniNjegov i Mirjanin život se u 2015. vrteo oko flašica i pelena - i uživali su u svakom trenutku!- Sve je u organizaciji. Naučila sam svima u isto vreme da držim flašicu, a kada ih hranim kašicama, postavim ih jedno pored drugog i naizmenično im dajem. A za kupanje mi ne treba više od 15 minuta - kaže Mirjana.Fabjanovi, iako žive skromno u kući u kojoj žive i Fjodorovi roditelji, tvrde da im materijalno ne nedostaje.- Ja sam muzičar i radeći taj posao, viđao sam mnoge ljude koji imaju mnogo para i žive u luksuzu, ali nisu srećni. Ja nisam milioner, radim svakog dana i vraćam se kući kasno, ali sam srećan - zaključuje on.

Čudna podudarnostROĐENI NA DAN TRI JERARHAZanimljivo, 12. februara, na dan na koji je Mirjana dobila trojke, prema crkvenom kalendaru, slavi se slava Tri jerarha. Prema jednom od jerarha je i Grigor, koji je bio najsitniji, dobio ime.- Velika mi je želja da na daj dan deca budu krštena u Ostrogu. Fjodor se protivi jer kaže da je put dug i da prilično košta, ali nadam se da ćemo ga ubediti - kroz smeh priča Mirjana.

Efikasna metodaMAMA MIRJANA: USPAVLJUJEM IH FENOMKako priča mama Mirjana, svaka od beba ima svoj karakter. Grigor je često ljut, Kalina - radoznala, a Igor je mala maza. Međutim, iako su veoma mali, među njima vlada bliskost.- Grigor je najkasnije naučio da stoji. Međutim, druge bebice bile su oduševljene i, smejući se i radujući, čestitale mu na svoj način - priča mama, koja kaže da nema problema sa uspavljivanjem beba.- Slučajno smo našli efikasan sistem. Pustimo im fen da radi i zaspe kao od šale - navodi ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track