Prikaži najnovije vesti
JKP Srbijašume, golubovi, izmet, gnezda, tender, javne nabavke, zaštitna mreža,
Teška artiljerija

RASPISANA NESVAKIDAŠNJA JAVNA NABAVKA: Golubovi posraše direktore Srbijašuma

Društvo 4

Na prilazima zgradi generalne direkcije JP Srbijašume biće stavljena zaštita kako bi zaposleni bezbedno mogli da dolaze na posao i odlaze odatle

Nekima možda deluje kao šala, ali javno preduzeće „Srbijašume“ raspisalo je tender kako bi svoje zaposlene u generalnoj direkciji zaštitilo od golubijeg izmeta, saznaje Kurir.

Očigledno da zaposleni u JP „Srbijašume“ nisu više mogli da trpe da im kad dolaze na posao i odlaze odatle frizure i odela kvari iznenadna artiljerija s krovova, pa je uprava reagovala tako što je raspisala javnu nabavku za izgradnju zaštite od golubova na prilazima objektu.

Skidanje gnezda

Kako piše u pozivu za podnošenje ponuda, u pomoć „Srbijašumama“ mogu da priteknu svi koji do 26. oktobra dostave ponude, koje će istog dana biti i otvorene.

Šansu da dobije ovaj „posao veka“ iskoristiće firma koja dostavi najnižu ponudu za ugradnju 150 kvadratnih metara mreže. Za ugovoreni iznos firma koja bude pobedila na tenderu moraće i da očisti već uflekanu fasadu, ali i da poskida ptičja gnezda iz prostora koji će biti zaštićen.

Koliko je rukovodstvo JP „Srbijašume“ spremno da se isprsi i plati „mir“ od golubova, u tom preduzeću nisu hteli da kažu i pozivaju se na član 61 Zakona o javnim nabavkama, prema kome naručilac nije dužan da objavi procenjenu vrednost javne nabavke. Ipak, ističu neophodnost zaštite od golubova iz zdravstvenih razloga.

Štitimo celu fasadu

- Zbog specifičnosti arhitektonskog rešenja objekta generalne direkcije JP „Srbijašume“, oštećenja fasade objekta, nemogućnosti adekvatnog održavanja higijene, mogućnosti pojave zaraznih bolesti i negativnog uticaja na zdravlje prolaznika, zaposlenih i poslovnih partnera planirana je i pokrenuta nabavka i ugradnja žice - mreže za zaštitu fasade od golubova na prilazima i u komunikacionim prolazima objekta. Potrebno je zaštititi fasadu oko objekta u dužini od 300 metara - kažu u „Srbijašumama“.

Činjenice
IMAJU 3.118 ZAPOSLENIH


- 3.118 zaposlenih imaju „Srbijašume“
- 384,59 miliona dinara neto dobitak „Srbijašuma“ u 2015.
- „Srbijašume“ gazduju državnim šumama površine 896.266,06 ha
- U lovištima kojima gazduju „Srbijašume“ gaji se 10.500 grla divljači
- 2,25 miliona ha ukupna je površina šuma u Srbiji
- U privatnom vlasništvu je milion hektara ili 47% šuma u Srbiji

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir