RAZOTKRIVANJE: Bogićević preko Vučkovog partnera prijavio lažno reketiranje!
Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

Povezani kao creva

RAZOTKRIVANJE: Bogićević preko Vučkovog partnera prijavio lažno reketiranje!

Društvo -
Tajkun o lažnom reketiranju obavestio je Mikija Antonijevića, savetnika u MUP i partner Dragana Vučićevića u firmi „Nivo 6 partners“

BEOGRAD - Miroslav Bogićević, optužen da je državnu banku oštetio za skoro četiri milijarde dinara, lažno je prijavio da je dao milion evra Aleksandru Rodiću, vlasniku Kurira, preko Miodraga Antonijevića, savetnika u MUP, koji je inače poslovni partner Dragana J. Vučićevića!Mutni posloviBogićević je lažno reketiranje, prema sopstvenom priznanju, prijavio 2013. Mikiju Antonijeviću, za koga se pouzdano ne zna šta je tačno tada radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova. To možda i ne bi bilo čudno da Antonijević i Vučićević nisu poslovni partneri u reklamnoj agenciji „Nivo 6 partners“.Ova firma je osnovana 2007, a kako posluje, nije moguće saznati jer Agenciji za privredne registre nije dostavila nijedan finansijski izveštaj. Vučićević i Antonijević su poslovno sarađivali i kad je Bogićević, kako je sam priznao, prijavio Antonijeviću da ga je Rodić „ucenjivao“, ali nije poznato da li su poslovni partneri tada razgovarali o tome.

Veza... Miki Antonijević
Veza... Miki Antonijević

Ojadio državu

Bogićević je Vučićeviću na televiziji Pink rekao da je milion evra dao Rodiću 2012. u kešu. Naveo je i da ga je Tadić zamolio da kupi „Politiku“ i dodao da su mu tražili da Rodiću da milion evra zato što su prethodno ugovorili posao.Bogićević je uhapšen u novembru 2014. godine, a i u pritvoru je proveo šest meseci, posle čega je, u junu, prebačen u kućni pritvor. Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je početkom jula optužnicu protiv Bogićevića jer je preko svoje firme „Farmakom MB“, koristeći 42 kredita Privredne banke Beograd, pribavio protivpravnu imovinsku korist od 3,9 milijardi dinara, a indikativno je da je priču o navodnom davanju milion evra Rodiću plasirao dva dana nakon što je pušten iz kućnog pritvora.(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track