RAZOTKRIVENI KRIJUMČARI: Maskiraju migrante u romske muzičare!
Foto: Dado Đilas

Sve pokušavaju

RAZOTKRIVENI KRIJUMČARI: Maskiraju migrante u romske muzičare!

Društvo -

Krijumčari koriste sva moguća tehnička sredstva, uključujući i GPS uređaje i društvene mreže, poput Vajbera, i onda ih je teže otkriti

Srbija je zemlja koja se dobro pokazala tokom migrantske krize, ali ono što je i dalje najveći izazov jeste borba protiv krijumčara.S ovim stavom složili su se predstavnici zajedničkih snaga vojske i policije angažovanih na granicama tokom seminara „Regionalna vojna saradnja i bezbednosni izazovi“, koji je organizovalo Ministarstvo odbrane.- Krijumčari koriste sva moguća tehnička sredstva, uključujući i GPS uređaje i društvene mreže, poput Vajbera, i onda ih je teže otkriti - istakao je pukovnik Milorad Vidaković.Portparol Vojske Srbije Jovan Krivokapić naveo je da su imali raznih slučajeva pokušaja krijumčarenja ljudima, a posebno je izdvojio onaj koji se odigrao u Grdeličkoj klisuri.

- Policajci su zaustavili kombi, mislili su da su unutra romski svirači. Upitali su vozača odakle je, rekao je da je iz Vranja. U Vranju je živeo i policajac, koji ga je potom upitao za ulicu u kojoj živi, a vozač je rekao neku koja ne postoji. Potom je policajac upitao grupu „svirača“ koji su bili obučeni u bele košulje i nosili su trube da li su i oni iz Vranja. Samo su ga gledali jer ti migranti nisu razumeli srpski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track