REPER BRANI MANASTIR: Srbijo, zašto ćutiš dok ti svetinja tone?! Zar su Veljko i Maša bitniji?!
Foto: Printscreen YT

Bujice uništavaju manastir Svetog Arhangela Mihaila

REPER BRANI MANASTIR: Srbijo, zašto ćutiš dok ti svetinja tone?! Zar su Veljko i Maša bitniji?!

Društvo -
Reper Nikola Stanoev, poznat i kao Ucnle Džo, svojim tekstom o srpskoj svetinji Valjevskoj Gračanici, nemanjičkoj zadužbini, zapalio je internet.

Prosto je neverovatno kako nevladine organizacije uvek zaćute kad su u pitanju srpski interesi, koliko god da to zvuči užasno. Da li je moguće da smo tako olako dopustili da jedna svetinja bude brutalno udavljena, ne potopljena nego – udavljena!

Zamislite situaciju u kojoj se potapa neka džamija u Srbiji, svetinja koja zaslužuje da bude tu gde je, bez obzira na versku pripadnost. Siguran sam da bi ta vest došla do svemira!

Setimo se često kako su naši manastiri na Kosovu i Metohiji goreli, ona užasna scena kad Krst pada sa drevnog manastira, samo, recite mi ima li sada razlike?, napisao je Stanoev i dodao: "Ima, ovo je mnogo gore i bolnije! Kome je bitna Nemanjićka zadužbina kad je Veljko na pragu raskida sa Mašom!?".

"Srbi, ovo nam je jedna od poslednjih opomena, na sve načine vodite borbu da spasimo srspku svetinju, možda nećemo uspeti, ali bar ćemo znati da smo pokušali. Nema povlačenja – nema predaje! SVI ZAJEDNO", piše reper!

Oslobođenje/intermagazin/koreni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track