SAHRANILA OCA PA UMRLA 20 DANA KASNIJE: Mlada planinarka iz Niša preminula od gripa?!

TUGA

SAHRANILA OCA PA UMRLA 20 DANA KASNIJE: Mlada planinarka iz Niša preminula od gripa?!

Društvo -

Nišlijka Jelena Dinić (30) razbolela se sedam dana nakon očeve smrti, danima je imala temperaturu 40 i respiratorne probleme

Tridesetogodišnja Nišlijka Jelena Dinić preminula je u petak na Infektivnoj klinici u Nišu, kako se pretpostavlja, od komplikacija izazvanih gripom.Njena porodica i prijatelji iz planinarskog kluba Železničar, čiji je član godinama bila, šokirani su njenom iznenadnom smrću, pošto je devojka bila, kako kažu, potpuno zdrava.NeshvatljivoOvo je druga tragedija koja je zadesila porodicu Dinić za kratko vreme jer je pre dvadesetak dana Jeleni umro otac.Jelenina majka Snežana kaže da se ona veoma teško nosila sa očevom smrću.

- Muž mi je bio hronični bolesnik, patio je od srca, imao je 65 godina, ali ovo što se desilo s Jelenom je neshvatljivo. Primetila sam da je pala u depresiju kad joj je otac umro, imam utisak da je gutala taj bol. Razbolela se baš tog dana kad smo mu obeležavali prvu subotu. Dobila je temperaturu, koja nije spadala ispod 40 stepeni. Bila je potpuno iznemogla, pa je nismo vodili lekaru, već sam pozivala Hitnu pomoć i postupala po njihovim savetima - priča ožalošćena žena i nastavlja:

- U petak joj se stanje pogoršalo, počela je da se gubi. Hitna pomoć ju je prebacila do Infektivne klinike, ali je za moju ćerku bilo kasno. Nemam objašnjenje šta se desilo, bila je potpuno zdrava. Kako mi je rečeno u bolnici, naložena je obdukcija da bi se utvrdio uzrok smrti. Što se mene tiče, ne sumnjam da je umrla od tuge za ocem.Drugari u šokuJelenina smrt je s velikim bolom dočekana u planinarskom klubu Železničar jer je pokojna devojka bila veoma omiljena.- Jelena i njen brat su mnogo voleli boravak u prirodi, bili su najpre izviđači i još kao deca su nam se pridružili. Učestvovala je u našim akcijama, niko od nas nije primetio da boluje od nečega. Svi smo mnogo potreseni, uputili smo apel članstvu da pomognu Jeleninoj porodici jer ih je zadesila tragedija za tragedijom - kazala je Milena Janković iz planinarskog kluba Železničar.Nesrećna devojka biće sahranjena u sredu pored svog oca na niškom Novom groblju.

EPIDEMIOLOZI Od gripa i respiratornih infekcija obolelo više od 127.000 „BATUT“: ČAK 17 SMRTNIH ISHODAInstitut za javno zdravlje „Batut“ do sada je evidentirao 127.622 obolelih od infekcija sličnih gripu, što je i veći broj u odnosu na isti period prošle sezone. Do sada je, prema podacima Instituta, prijavljeno i 17 smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa obolevanjem od gripa.Epidemiolog Branislav Tiodorović napominje da u ovakvom vremenu imamo miksovane infekcije, pored virusnih tu su i bakterijske.- Rano je reći da li je to u pitanju kod devojke iz Niša koja je preminula, potrebno je da se urade laboratorijske analize. Pitanje je u kakvom je zdravstvenom stanju ona bila ranije, ali ako je toliko dugo imala visoku temperaturu, trebalo je odmah da ode kod lekara - navodi Tiodorović.Prema njegovim rečima, ne treba nikako čekati da se stanje iskomplikuje i toliko reskirati.- Glavni savet je otići lekaru čim se dobije visoka temperatura. Grip je trenutno u opadanju zbog izuzetno hladnog vremena. Kad vreme počne da se poboljšava i kad se završi raspust, očekuje se da će biti u malom porastu, ali ne u nekom velikom talasu - kaže Tidorović.

Infektivna klinikaČEKAMO OBDUKCIJUDirektor Infektivne klinike u Nišu Žarko Ranković saopštio je da je devojka imala simptome respiratorne infekcije, ali da će konačan zaključak doneti posle obdukcije.- Ona je umrla vrlo brzo nakon što je primljena u bolnicu. Došlo je do zastoja srčanog rada, a tačan uzrok smrti pokazaće obdukcija - naveo je Ranković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track