Saša Janković: Zabrinut sam za svoju bezbednost!
Foto: Beta Vladimir Gojić

Zaštitnik građana tvrdi da dobija pretnje

Saša Janković: Zabrinut sam za svoju bezbednost!

Društvo -
Umesto kritika, na njegov račun poslednjih dana izrečene najružnije lične diskvalifikacije - da pije, mokri ispred ulaza...

BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković kaže da se ne oseća bezbedno zbog pretnji koje dobija i da su, umesto kritika, na njegov račun poslednjih dana izrečene najružnije lične diskvalifikacije - da pije, mokri ispred ulaza, čak i da podriva sistem bezbednosti.

- Ovde se kritičari smatraju izdajicama - rekao je on za TV N1 i naveo da je do saznanja da Vojnobezbednosna agencija (VBA) prikuplja podatke o liderima sindikata i partija došao na osnovu dokumenata i izjava građana od kojih neki rade u službama.- Nema zakonske osnove koja može dozvoliti da VBA prikuplja podatke o sudijama. Ako postoji sumnja da je neki sudija korumpiran, onda to radi policija i civilna služba, ali ne VBA. To važi i za lidere partija - rekao je Janković i naveo da je predsednika Srbije Tomislava Nikolića obavestio o svemu pre nego što je izašao u javnost.Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je Jankovića da se obrati policiji u vezi s pretnjama, za koje kaže da ih dobija posle podnošenja krivičnih prijava protiv dvojice pripadnika VBA:- Ako smatra da postoji osnov da se utvrde određene mere koje bi obezbedile njegovo bezbedno funkcionisanje, pozivam ga da se obrati policiji ili tužilaštvu.(B. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track