SAVET PRVOJ DAMI: Dragice, angažuj srpske kreatore
Foto: Damir Dervisagic

STRUČNO

SAVET PRVOJ DAMI: Dragice, angažuj srpske kreatore

Društvo -
Nikolićeva prati modu i trudi se da bude elegantna. Ipak, treba promovisati naše snage i potencijal koji imamo, poručio Bata Spasojević

BEOGRAD - Prva dama Srbije Dragica Nikolić ponovo se našla u žiži javnosti zbog unikatnog i skupocenog sadržaja svog garderobera, o čemu je Kurir juče pisao.Ovog puta u centru pažnje nije činjenica da je supruga predsednika države Tomislava Nikolića na modne kombinacije u kojima se pojavljivala potrošila više od 50.000 evra, već to što ne haje za domaću modnu industriju!Na odeću 50.000 evraTo je ocena poznatog srpskog modnog kreatora Bate Spasojevića, koji joj poručuje da za stilizovanje može da uposli ljude iz naše zemlje.- Opšti utisak je da naša prva dama zaista prati modu i da se trudi da bude vrlo elegantna. Ipak, savetovao bih joj da više angažuje naše kreatore i dizajnere, jer bi to bio pun pogodak! A i lepo je promovisati naše snage i potencijal koji imamo kad je reč o modi i savremenom odevanju - rekao je Spasojević za Kurir.Njegova osuda odevnog odabira Dragice Nikolić usledila je samo dan pošto je stilistkinja Ivana Rebrenović analizirala osam kombinacija u kojima se prva dama pojavila na javnim nastupima. Njena računica je pokazala da je za tu svrhu potrošeno neverovatnih 15.000 evra.

Elegantno, ali skupo... Dragica Nikolić
Elegantno, ali skupo... Dragica Nikolić

Uštedela bi- Svaka odevna kombinacija košta od 1.000 do 2.000 evra i modeli su uglavnom šiveni, ali to ne znači da su jeftini. Naprotiv, šivenje po meri često je neuporedivo skuplje nego da se kupi originalni model - objasnila je Rebrenovićeva tim povodom.Da podsetimo, ideju modnog kreatora Bate Spasojevića već podržava analitičar Branko Radun, koji smatra da bi odabirom domaćih modela Nikolićeva doprinela promociji naše zemlje i uštedela novac, a ujedno bi se priklonila svetskom trendu kojem su se priklonile svetske javne ličnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track