ŠEŠELJ SE ZAKLEO! TITU VAMPIRU ĆU PROBOSTI SRCE Oteraću Broza kod Stepinca u Zagreb
Foto: Profimedia, EPA

Šešelj o želji da zabije kolac

ŠEŠELJ SE ZAKLEO! TITU VAMPIRU ĆU PROBOSTI SRCE Oteraću Broza kod Stepinca u Zagreb

Društvo -

Lider radikala nam je otkrio da ga je pre 26 godina granitna ploča sprečila da ispuni pretnje, ali da će sve učiniti da ih obistini i da Josipa Broza protera u Hrvatsku

Juče se navršilo tačno 125 godina od rođenja Josipa Broza Tita. I ovaj 25. maj, koji se nekada proslavljao kao Dan mladosti, privukao je poštovaoce njegovog lika i dela u Kuću cveća da odaju počast voljenom Maršalu.

Ali daleko od toga da je „najveći sin naših naroda i narodnosti“ svima omiljen. Mnogi su ga proklinjali, govorili da je najveće zlo po Srbe bio... Jedan od njih je i Vojislav Šešelj, koji je sa svojim pristalicama 4. maja 1991. godine, na dan Titove smrti, hteo da mu zabode glogov kolac da se ne povampiri... Tražio je Šešelj da nekadašnjeg predsednika SFRJ premeste iz Srbije u rodni Kumrovec u Hrvatsku. I, eto, prođe od tada 26 godina.Pozvali smo juče lidera radikala da ga pitamo što nije ispunio svoje pretnje, da se nije uplašio...

- Kada smo onda doneli glogov kolac na Titov grob, to je bila demonstracija toga da to zlo mora da ode iz Srbije! Naravno da sam imao hrabrosti, ali ne možete glogovim kocem da probijete granitni grob. Bila je to simbolika i tada smo uspeli da srušimo kult o Titu - rekao je Šešelj za Kurir i dodao da i posle toliko godina ima isto mišljenje o Brozu:- On je bio diktator, samodržac i zločinac koji je doneo veliko zlo srpskom narodu. Pa on je ubio više Srba nego Hitler i na to stalno moramo da podsećamo naš narod. Čim mi radikali dođemo na vlast, proteraćemo tog vampira s Dedinja, pa nek ide slobodno u Zagreb i nek počiva pored Stepinca.

ČAST PROSLAVILI TITOV ROĐENDAN Doneli štafetu kao nekadaI danas Tito izaziva divljenje kod mnogih na prostorima bivše Jugoslavije.Pristizali su juče u Kuću cveća od ranih časova okićeni trobojkama sa petokrakom, nosili su crvene marame i kape titovke, grb SFRJ, a bilo je i onih koji su doneli štafetu Brozu za rođendan.Stariji su se s nostalgijom prisećali „onih dobrih vremena“, a mlađi s pažnjom slušali kako se to živelo u Titovo doba. U stavu mirno, s čvrsto stegnutom pesnicom na slepoočnici, stajali su pokraj mermerne ploče i dečaci ne stariji od desetak godina, čiji roditelji verovatno nisu ni zapamtili Broza...

D. S.

Na aukciji

IZ KNJIGE ŽALOSTI UKRADENO 40 STRANA

Iz Knjige žalosti u Kući cveća svojevremeno je isečeno i ukradeno 40 strana na kojima su zapisi i potpisi svetskih državnika nakon smrti Josipa Broza Tita, a deo tih eksponata naći će se 3. juna na aukcijskoj prodaji u Malagi u Španiji! Kako navodi portal Antidot, oni su došli do saznanja da će 12 autografskih strana Knjige žalosti biti ilegalno dati na aukciju, te da krađa nikada nije prijavljena policiji jer, kako tvrde, nikome u muzeju i Ministarstvu kulture nije bilo poznato da ih nema.

ČINJENICE

ŠTA JE SMETALO ŠEŠELJU OD OVOGA SE SASTOJI TITOV GROBZAKOVAN SANDUK sa telom

OBLOGA od bakarne maske

BETONSKA ploča preko sanduka

MERMERNA PLOČA od 9 tona

JELENA PRONIĆ

jelena.pronic¤kurir-info.rs

MOJA PENZIJA

DANAS U DODATKU ZA PENZIONERE: Životna priča kraljice narodne muzike

U ovom broju poklon dodatka Moja penzija pročitajte ekskluzivni intervju sa kraljicom narodne muzike, Lepom Lukić.

Otkrivamo zašto ne razmišlja o starosti, zašto se ne oseća kao penzioner, kao i šta smatra krunom svoje karijere, duge više od pola veka.

Pored toga, dr Zoran Baščarević, direktor Instituta za ortopedsko-hirurške bolnice „Banjica“ , otkriva vam kako da prepoznate artrozu kuka i kada je pravo vreme za operaciju. Savetujemo vas kako da izaberete starački dom koji odgovara baš vama.

Ne propustite najbolji dodatak za penzionere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track