ŠEST DECENIJA KULTA: Bolje imati tri fiće nego jednu ženu!
Foto: Nebojša Mandić

Traje

ŠEST DECENIJA KULTA: Bolje imati tri fiće nego jednu ženu!

Društvo -
„Zastavino“ vozilo u Beogradu okupilo svoje ljubitelje iz regiona. Stevica Arađanski kaže da se sa njim lakše izborio nego sa ženom

BEOGRAD - Povodom 60 godina od početka proizvodnje kultnog automobila „zastava 750“ u Beogradu je održano „Druženje s „fićom“.Automobil koji je nekada bio statusni simbol ujedinio je svoje ljubitelje iz celog regiona, pa su se tako ispred Muzeja istorije Jugoslavije, gde je održano druženje, mogli sresti „fićisti“ iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Nikad ga nije izdao... Stevica Arađanski
Nikad ga nije izdao... Stevica Arađanski

U „fići“ do Kineskog zidaNakon druženja održana je i revijalna vožnja kroz grad, a među najstarijim vlasnicima ovog četvorotočkaša bili su Novosađani Petar Maletin i Stevica Arađanski, koji kažu da će, ukoliko pronađu sponzora, uskoro „fićom“ krenuti na put do Kineskog zida!

Bez mane- „Fića“ je napravio Jugoslaviju, a Jugoslavija je napravila „fiću“. To je automobil bez mane, nikada nas nije izdao. Bolje je imati tri „fiće“ nego jednu ženu. Lakše je izboriti se s „fićom“ - kaže Stevica kroz smeh.Podsetimo, prvi „fića“ je u kragujevačkoj „Zastavi“ proizveden oktobra 1955. godine, a poslednji novembra 1985. godine. Za 30 godina proizvedeno je ukupno 923.487 primeraka vozila, koje je nezvanično proglašeno za nacionalnu klasu.(B. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track