SIMO SPASIĆ: 10. juni proglasiti za Dan kosmetskih žrtava
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Inicijativa

SIMO SPASIĆ: 10. juni proglasiti za Dan kosmetskih žrtava

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM Simo Spasić zatražio je danas da se 10. jun proglasi za Dan kosmetskih žrtava i da se zakonom reguliše status porodica žrtava na Kosovu i Metohiji.

Jedino Srbi u regionu nemaju Dan sećanja na svoje žrtve, rekao je Spasić i dodao da bi to trebalo da bude 10. jun, jer je na taj dan potpisana Rezolucija 1244 SB UN, kojom je, kako je podsetio "garantovana bezbednost života svih onih koji ostanu na KiM nakon odlaska vojske i policije Srbije".

FOTO TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ
FOTO TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ

Spasić je na konferenciji za novinare ispred "srpskog zida plača" koji se nalazi ispred Narodne skupštine upitao i zašto još nema odgovora o sudbini kidnapovanih Srba, kao i zašto je 2001. i 2002. godine tadašnja vlast, kako je rekao, oslobodila 2.108 albanskih terorista, bez zahteva da se oteti Srbi oslobode.

Prema evidenciji tog Udruženja, kidnapovano je i ubijeno više od 2.500 civila, vojnika, policajaca, Srba, Roma, Goranaca i 26 lojalnih Albanaca, a i dalje se ne zna sudbina 526 Srba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track