SKANDAL U ALEKSINCU: Doktor koleginici šutirao međunožje i pretio joj smrću!
Foto: Kurir

Takvi nas leče

SKANDAL U ALEKSINCU: Doktor koleginici šutirao međunožje i pretio joj smrću!

Društvo -
Rekla sam mu: „Bojane, nemoj da pušiš ovde, smeta mi“, a on mi je rekao da sam se svima popela na k...c i da će me ubiti. Na kraju me je cokulom povredio, kaže Biljana Dačić Nikolić

ALEKSINAC - Pedijatar u aleksinačkom domu zdravlja Bojan Ilić šutnuo je svoju koleginicu Biljanu Dačić Nikolić u međunožje jer mu je zabranjivala da puši u zajedničkoj trpezariji.Doktorka je zadobila povrede polnog organa u vidu oguljotina i hematoma zbog čega će, kako najavljuje, protiv Ilića podneti krivičnu prijavu za nanošenje povreda. Policija je potvrdila incident i saopštila da je protiv Ilića podnela prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.Do napada na doktorku došlo je u utorak po podne u trpezariji doma zdravlja.Ozbiljne povrede- Ušla sam u trpezariju da skuvam sebi kafu i videla kolegu Ilića kako puši lulu. Rekla sam mu: „Bojane, molim te, nemoj da pušiš ovde, imam nameru da ručam, smeta mi.“ Međutim, on mi se obratio najgrubljim rečnikom. Rekao je da sam se svima popela na k***c i da jedem napolju. Kako bih dokazala rukovodstvu da Ilić puši u ustanovi, odlučila sam da ga slikam. Kada je telefon škljocnuo, on je skočio i počeo da me juri oko stola. Pobegla sam do vrata, a on me je cokulom išutirao otpozadi u međunožje. Vikao je: „Ubiću te“ - priča doktorka koja je pozvala policiju i obratila se lekaru da bi verifikovala povrede.Pala je na stolicu- Ustanovljene su mi ozbiljne povrede polnih organa. Imam bolove, jedva hodam. Rečeno mi je da se ovo ne smatra povredom na radu i da ću primati 65 odsto zarade ako odem na bolovanje. Samohrana sam majka, otplaćujem stan i to ne mogu sebi da dozvolim, pa moram da radim - priča lekarka.Lekar Ilić odbacuje optužbe svoje koleginice.- Ona je problematična, zove razne inspekcije i žali se na sve. Mene omalovažava pred pacijentima. Tog dana je ušla u trpezariju i počela bezrazložno da viče na mene . Izašao sam, nisam je pipnuo, ona je pala na stolicu i verovatno se tako povredila - navodi Ilić i tvrdi da nije pušio.

DirektorAKO JE KRIV, BIĆE KAŽNJENRodoljub Živadinović, direktor ove zdravstvene ustanove, kaže da je u toku prikupljanje informacija o ovom događaju.- Doktorka je već dala izjavu, doktor Nikolić će to učiniti i nakon sprovedenog disciplinskog postupka postupićemo po zakonu. Ako se utvrdi da je Ilić kriv, biće sankcionisan - saopštio je direktor Živadinović.

REAGOVANJA / STRUKA ŠOKIRANA POSTUPKOM LEKARANevena Čalovska Hercog, psihijatarNeprihvatljivo Kako god da se obratila doktoru, bilo da je to učinila na grub ili nepristojan način, njegova reakcija je neprihvatljiva. Fizičko nasilje je krivično delo i u slučaj bi čak mogao da se umeša i tužilac. Nasilje diskredituje i čoveka lično, a naročito nekoga ko radi posao lekara i ko treba da brine o pacijentima.Nebojša Jovanović, psihologPogubno i po pacijenteTakvo ponašanje može ozbiljno narušiti odnose u zdravstvenoj ustanovi, poremetiti rad zaposlenih i posledično se odraziti i na pacijente. Tu pre svega vidimo jedan stav „ja sam doktor, niko mi ništa ne može“ i postavlja se pitanje kakvo tek postupanje prema pacijentima taj doktor može imati.Branka Tišma, psihologUrušeni odnosiOdnosi u toj ustanovi su već duboko urušeni ako zaposleni komuniciraju na takav način. U uslužnim delatnostima, gde pripada i zdravstvo, postoji posebna odgovornost u ponašanju. Zato je važno voditi računa o kontroli emocija i reakcija. Najgore je što se u ovim slučajevima podgreva loša atmosfera na poslu.Nevenka Dimitrijević, lekar opšte prakseNapeta atmosferaMi smo pretrpeli u zdravstvenim ustanovama zbog nemara vlasti prema nama i našoj egzistenciji. Doživljavamo različite vrste agresije, a ona neretko potiče i od samih kolega. Vlada napeta atmosfera da ne znate s koje strane da očekujete čak i fizički napad. Oni koji čine agresiju polaze od toga da neće biti kažnjeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track