SKANDAL U SPC: Sveštenik podvodi poznate pevačice

Pop u lancu elitne prostitucije

SKANDAL U SPC: Sveštenik podvodi poznate pevačice

Društvo -
Policija došla do saznanja da je u samom vrhu elitne prostitucije duhovnik iz SPC, a među njegovim štićenicama su dve sestre i bivša članica dens grupe iz devedesetih godina

BEOGRAD - U opsežnoj akciji koju policija sprovodi u nameri da razbije lanac elitne prostitucije došlo se do operativnih saznanja da je jedan od makroa i sveštenik SPC iz Republike Srpske (ime poznato redakciji Kurira).Informacije dobijene s terena još se detaljno proveravaju, a kako navodi dobro obavešten izvor Kurira, one jasno upućuju na to da je pop podvodio pojedine estradne ličnosti.

Estrada je paravanTako se osnovano sumnja da su njegove „štićenice“ dve sestre prilično poznate javnosti. Sa njima u paketu je i narodna pevačica čiju karijeru prate skandali, a koja uzima velike honorare pevajući na crkvenim svetkovinama. On klijentima nudi i usluge i dalje popularne članice dens grupe iz devedesetih, ali i njenog bivšeg dečka koji je imao ljubavne veze i s njenim koleginicama. Na spisku sveštenikovih pulenki nalazi se i jedna bivša misica koja se s vremena na vreme pojavljuje u medijima.Taj sveštenik SPC se, po svemu sudeći, odavno odrekao bogobojažljivog života. Svojevremeno je sumnjičen za prodaju narkotika, ali i za podvođenje maloletnika jednom visokom sveštenom licu iz Srpske pravoslavne crkve. Istražni organi veruju da je on u samom vrhu lanca elitne prostitucije.Kako je Kurir već pisao, velikom broju pevačica estrada je samo pokriće za posao kojim se zaista bave, a to je prodaja tela. Cilj im je da postanu što popularnije kako bi im skočila cena kod klijenata, a za samo jednu noć mogu da zarade i po nekoliko hiljada evra. Elitna prostitucija najzastupljenija je u Beogradu i Novom Sadu, a upravo su pevačice najtraženija „roba“.

S obzirom na to da su srpsku crkvu već potresale seks-afere i skandalozni slučajevi pedofilije, ovakvo postupanje jednog sveštenika malo koga može da iznenadi.- Mene više ništa ne može da začudi u SPC. Urušili su ugled institucije da bi zaštitili pojedince poput episkopa Pahomija. Umesto da se s takvim problemima suoči i da ih osudi, Crkva ih je gurnula pod tepih, a to je istovremeno bila poruka ovakvim sveštenicima da mogu proći nekažnjeno za svoja nedela. Ne mislim da je to raširena pojava, ali verujem da takvi pojedinci postoje i da se, osim prostitucijom, bave i drugim kriminalnim poslovima. Tako će biti sve dok episkopi i vladike ne uvedu red među svoje sveštenstvo - kaže verski analitičar Draško Ðenović.Lustracija neophodnaIpak, on ističe i da zbog ovog slučaja ne bi trebalo etiketirati celokupno sveštenstvo SPC.- Ima bogobojažljivih sveštenika, onih koji svoj posao rade najbolje što umeju. Da bi se saznalo za njih i da bi oni dospeli u prvi plan, Crkva najpre mora pokazati spremnost da se obračuna s nečasnima. Lustracija u crkvenim redovima je neophodnost, ne pitanje volje - zaključuje Ðenović.

Maja NikolićPEVAČICE SE PRODAJU ZA 50 €Pevačica Maja Nikolić prošle godine je govorila o prostituciji na estradi i tada iznela frapantne podatke. Ona je naglasila da je javna tajna da se pevačice prostituišu, ali istakla da to čak i nije visoka prostitucija. Objasnila je da mnoge njene koleginice prodaju telo za male pare - za svega 50 evra, i naglasila da je estradnim ličnostima pevanje samo paravan za najstariji zanat na svetu.

Izbegle zatvorKAŽNJENE SA 45.000 DINARA ZBOG PROSTITUCIJEPriča o prostituciji na srpskoj estradi iznova je pokrenuta kad je pre više od godinu dana zbog prodavanja tela uhapšena poznata starleta Mimi Oro i još nekoliko devojaka. Međutim, umesto zatvorske kazne od osam dana, sud im je progledao kroz prste i kaznio ih sa po 45.000 dinara. Mimi Oro je tada negirala krivicu. Ipak, najviše panike tada je izazvala činjenica da je policija došla i do „zlatnih brojeva“ klijenata, među kojima su navodno bili mnogi poznati političari i biznismeni.

ReagovanjaSuzana MančićTo još nisam čula. Ne mogu da verujem! Bože dragi, šta se sve ne radi.Goca BožinovskaSveštenicima su dozvoljene takve stvari (smeh). Valjda se tako kaže! Pevačice bije glas da su sve kurve. E pa nisu! Ja znam da 90 odsto pevačica nisu, a možda se našlo nešto među onih 10 odsto. Kao što ima svakakvih u svakom poslu, tako je možda i među popovima.Dragica RadosavljevićBudalaština! Svašta se dešava, ali u to stvarno ne mogu da poverujem.Dara BubamaraVan sam tih dešavanja, zaista nemam veze s tim. Kad sam ranije davala izjave o prostituciji, rekla sam da svako ima pravo na svoj život i svako sebi bira put za koji misli da je najbolji i snalazi se kako ume. Baš me briga, nemam ništa protiv toga, ali ja nisam iz te priče.

SVE ĆE DOĆI NA SVOJEKURIR VAM POKLANJA VELIKI NEDELJNI HOROSKOP: Budite strpljiviOve nedelje zvezde nas uče strpljenjuSvake nedelje dnevne novine Kurir vam poklanjaju veliki horoskop. Pročitajte savet nedelje, kakve vas poslovne prilike očekuju i kakve će biti ljubavne okolnosti. Ako ste ljubitelj numerologije onda je ovo izdanje idealno za vas jer vam donosimo numeroskop. Čitajte horoskop svake nedelje u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track