(FOTO) SKANDALOZNI STRIP ZA DECU: U Malom zabavniku peku decu i bebe nabijaju na kolac?!
Foto: čitalac Kurira

Roditelji zgroženi prvim januarskim brojem dečjeg časopisa

(FOTO) SKANDALOZNI STRIP ZA DECU: U Malom zabavniku peku decu i bebe nabijaju na kolac?!

Društvo -
Centralni likovi ovog stripa su baukovi koji kuvaju i pripremaju decu na različite načine pa tako na meniju imaju paelju od beba, kiseli kupus sa kolenicama, pardon, kolenima, kus-kus sa očima malih devojčica...
1 / 6 Foto: čitalac Kurira

BEOGRAD - Molim roditelje da pročitaju strip "Merilin i Deda Mraz" pre nego što ga daju deci. Zgrožena sam! Posle toga možete dati svoj komentar! Ako je strip u kome se deca peku na ražnju i serviraju na tacni pečena normalan, onda verovatno ja nisam!, napisala je jedna majka na Fejsbuk stranici Malog Politikinog zabavnika šokirana stripom objavljenim u izdanju ovog dečjeg časopisa od 1. januara.

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

Naime, u prvom ovogodišnjem broju, u stripu pod nazivom "Merilin i Deda Mraz", a koji se dobija uz Mali zabavnik, mogu se videti crteži na kojima je prikazano kako čudna stvorenja - baukovi, kupuju i prodaju decu, peku ih na ražnju, a bebe nabijaju na kolac.

Foto: Čitateljka Kurira
Foto: Čitateljka Kurira

Izbor stripa veoma je čudan ako se uzme u obzir da je Mali zabavnik namenjen i deci od 6 godina.

Centralni likovi ovog stripa su baukovi koji kuvaju i pripremaju decu na različite načine pa tako na meniju imaju paelju od beba, kiseli kupus sa kolenicama, pardon, kolenima, kus-kus sa očima malih devojčica (?!)

Pored dece i beba na ražnju, baukovi novogodišnje praznike provode tako što jedni drugima poklanjanju "malu decu" od koje potom prave specijalitete i goste se u slast.

Čitateljka Marijana: Moje dete je u školi pretplaćeno na ovaj časopisRedakciji portala Kurira ovim povodom se javila i čitateljka Marijana iz Zrenjanina koja kaže da je posredi jeziva ilustrovana priča "iz koje možete i sami zaključiti gde ovo sve vodi... Niti deca, niti roditelji nisu zaštićeni kome i na koji način se obratiti".

Marijana kaže i da je njeno dete u jednoj zrenjaninskoj osnovnoj školi pretplaćeno na ovaj list, ali da škola u ovom slučaju nije htela da stane na stranu roditelja i dece. Naša čitateljka dodaje i da je nastavak stripa u sledećem broju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja