SKANDAL U VRTIĆU IZVORČIĆ: Dete (3) izašlo iz vrtića! Otac se šokirao kada ga je video na ulici
Foto: Shutter

Ponovo propust u predškolskoj ustanovi

SKANDAL U VRTIĆU IZVORČIĆ: Dete (3) izašlo iz vrtića! Otac se šokirao kada ga je video na ulici

Društvo -
BEOGRAD - Trogodišnje dete juče je u prepodnevnim časovima neprimetno izašlo iz vrtića „Izvorčić“ na Novom Beogradu, zajedno sa još jednim drugarom, jer navodno kapija vrtića nije bila zatvorena.

Njega je pronašao otac, koji ga je potom vratio u obdanište.Mališana je u jutarnjim časovima otac ostavio u vrtiću koji se nalazi na Bulevaru Mihajla Pupina, a kad je krenuo na posao, video je svoje dete na ulici!- Oca je šokirao prizor koji je ugledao. On je video svoje dete da se zajedno sa drugim mališanom igra 200 metara dalje od vrtića i vratio ga je u vrtić. Koliko ja znam, zaposleni su zaboravili da zatvore kapiju pa su mališani izašli - kazao je izvor.Kurir je juče pozvao vrtić, međutim, vaspitačica koja se javila na telefon nije želela da razgovara niti je dozvoljavala da joj se postavi pitanje. Kako nezvanično saznajemo, roditelji deteta koje je išetalo iz obdaništa podneće krivičnu prijavu zbog događaja u kojem je bila ugrožena bezbednost mališana.Podsetimo, ovaj slučaj nije usamljen poslednjih meseci. U septembru ove godine vozač autobusa GSP na liniji 72 pronašao je na Bežanijskoj kosi u vozilu gradskog prevoza dvogodišnjeg dečaka, za kojeg se potom ispostavilo da je izašao iz obližnjeg vrtića „Zvezdana prašina. O tome je odmah obaveštena policija, a dete je u vrtić vratio jedan saobraćajni policajac. Prema nepotvrđenim informacijama, dete je, navodno, krenulo za drugim roditeljima koji su došli po svoje dete i tako se našlo u autobusu.Takođe, u septembru prošle godine trogodišnji dečak neprimetno je izašao iz vrtića „Čarolija“ na Novom Beogradu. Njega je na travnatoj površini na pešačkom ostrvu na Bulevaru Zorana Đinđića ispred jedne pekare pronašao pomoćnik sveštenika Crkve Svetog Dimitrija i odveo ga u obližnju policijsku stanicu. Nestanak deteta u obdaništu je primećen tek pošto je majka došla po njega. Ona je potom pozvala policiju i saznala da je dete u policijskoj stanici na Novom Beogradu.

Sličan slučaj u „Zvezdanoj prašini“VASPITAČICA KAŽNJENAPre dva meseca medicinska sestra - vaspitač, kojoj je dvogodišnji Ognjen P. pobegao iz vrtića „Zvezdana prašina“ i došetao čak do autobuske stanice, suspendovana je i protiv nje je bio pokrenut disciplinski postupak. Pored toga, uručeno joj i rešenje o udaljenju s radnog mesta. Iz Predškolske ustanove „11. april“, koja je nadležna za sve vrtiće na Novom Beogradu, saopštili su tada za Kurir da će biti utvrđena odgovornost nadležnih za propust.- Protiv svih odgovornih lica u objektu „Zvezdana prašina“ biće pokrenut disciplinski postupak i utvrđena pojedinačna odgovornost - saopšteno je iz PU „11. april“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track