SKANDALOZNO: U Atlasu za decu Afriku nacrtali u obliku p.....?!
Foto: Twitter

Zar je ovo atlas za decu

SKANDALOZNO: U Atlasu za decu Afriku nacrtali u obliku p.....?!

Društvo -

U knjizi izdavačke kuće „Vulkan“, koja najmlađima treba da olakša upoznavanje sveta, afrički kontinent je nacrtan kao muški polni organ i ukrašen ilustracijom sunca

Zvuči neverovatno, ali u dečjoj knjizi, koja najmlađima treba da olakša upoznavanje sveta, Afrika je predstavljena kao muški polni organ!U „Atlasu za decu“, koji je objavila izdavačka kuća „Vulkan“, afrički kontinent je bukvalno nacrtan kao penis. I ne samo to nego je taj polni organ i dodatno ukrašen ilustracijom sunca na sebi. A da skandal bude još veći, ova knjiga se reklamira kao nešto što će „upoznati decu sa svetom u kojem žive na jednostavan, jasan i očaravajući način, koji će ih navesti da razmišljaju o njemu“.

Skandal 2: KOSOVO OTCEPILI OD SRBIJE
Skandal 2: KOSOVO OTCEPILI OD SRBIJE

Nisu primetili grešku- Ovaj lep ilustrovani atlas sa više od stotinu nalepnica, sjajnih boja, povešće decu na divno putovanje svetom! Uz ovu divnu knjigu „Atlas za decu“ deca će moći da nauče mnogo o našoj planeti, kontinentima i zemljama na svakom kontinentu. Svaka stranica sadrži mapu jednog kontinenta. Oko mape ima još mnogo malih slika i zanimljivih podataka. Sa strane su i deca obučena po običajima svoje zemlje koja drže zastave najvećih zemalja na svakom kontinentu - navodi se u opisu „Vulkanovog“ izdanja.Međutim, izdavač očigledno nije ni obratio pažnju na to kakva mu se greška potkrala. Jer da jeste, ne bi dozvolio da ovakvo izdanje ode u štampu, a zatim i u prodaju, jer je čak i letimičnim pogledom vidljivo da je Afrika u obliku penisa.Rešenje misterije potražili smo u „Vulkanu“, ali oni nisu bili raspoloženi da govore o ovom propustu.

Popularan među decom

Skandal 2KOSOVO OTCEPILI OD SRBIJEU „Atlasu za decu“ Srbija je predstavljena bez Kosova i Metohije, što je primetio portal Nedeljnik. U „Vulkanu“ objašnjavaju da je originalni izdavač atlasa iz Rusije, te da nemaju pravo da menjaju tekst.- Na teritoriji Kosova je u originalnom izdanju napisano - Kosovo. U pripremnoj fazi knjige je čak Kosovo bilo druge boje. Na naše insistiranje, i u originalnom izdanju su naši ruski partneri promenili boju Kosova, a mi u delu tiraža koji se štampa za Srbiju nismo ispisali Kosovo - objašnjava Burzan.Rusija, podsetimo, nije priznala nezavisnost Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track