SKUPŠTINA SRBIJE: Novi rok za privatizaciju medija 31. oktobar
Foto: Nebojša Mandić

Usvojene izmene zakona

SKUPŠTINA SRBIJE: Novi rok za privatizaciju medija 31. oktobar

Društvo -
Za izmene tog zakona glasalo je 158 poslanika, 13 je bilo protiv, a troje nisu glasali

BEOGRAD - Novi krajnji rok za privatizaciju medija biće 31. oktobar 2015. godine, utvrđeno je izmenama Zakona o javnom informisanju i medijima koje je danas usvojila Skupština Srbije.

Za izmene tog zakona glasalo je 158 poslanika, 13 je bilo protiv, a troje nisu glasali. Izmenama tog zakona zabranjuje se finansiranje medija iz javnih prihoda i to za one medije za koje do 1. jula ne bude objavljen javni poziv za prodaju kapitala.

Finansiranje medija, za koje se do kraja juna objavi javni poziv za prodaju, biće obustavljeno posle 31. oktobra ako njihov kapital do tada ne bude prodat, precizirano je predloženim izmenama.

Ti mediji će se do kraja oktobra finansirati na osnovu projektnog sufinansiranja.

Ukoliko javni poziv za prodaju kapitala medija ne bude upućen do 1. jula 2015. godine, predviđeno je da se postupak privatizacije obustavlja, a nastavlja se postupak privatizacije podelom akcija zaposlenima bez naknade. Vlada će doneti akt kojim će bliže urediti postupak privatizacije podelom akcija zaposlenima bez naknade. Skupština je danas potvrdila i Sporazum između vlada Srbije i Kine o obostranom osnivanju kulturnih centara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track