Prikaži najnovije vesti
Radenko Nikodinović, Milan Nikodinović, dečak, slomljena ruka, umro, preminuo, s
Oduglovači se

SMRT MALOG RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Dva meseca se čeka veštačenje

Društvo 6

Mada je u naredbi kojom se određuje veštačenje prikupljene dokumentacije dat rok od 15 dana, još nema povratne informacije o ovom predmetu koji je izazvao veliku pažnju javnosti

Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici još nisu dostavljeni rezultati stručnog veštačenja u slučaju smrti Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka, iako su pre skoro dva meseca (23. januara) zatraženi od Sudskog medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Mada je u naredbi kojom se određuje veštačenje prikupljene dokumentacije dat rok od 15 dana, još nema povratne informacije o ovom predmetu koji je izazvao veliku pažnju javnosti. 

U lozničkom tužilaštvu kažu da tek kada dobiju nalaz i mišljenje veštaka, mogu da nastave rad i donesu odgovarajuću odluku, kao i da će nastojati da naredne sedmice kontaktiraju sa Sudskim medicinskim odborom Medicinskog fakulteta u Novom Sadu kako bi uskoro dobili rezultate veštačenja.

Radenko Nikodinović je 2. oktobra prošle godine prilikom pada polomio ruku. Najpre je zbrinut u lozničkoj bolnici, a onda upućen u Beograd, gde je od sepse preminuo šest dana kasnije. 

Protiv lozničkog ortopeda dr Dobrivoja Bojanića Ministarstvo zdravlja podnelo je krivičnu prijavu zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći tokom Radenkovog lečenja, a dečakova porodica lekara od prvog dana optužuje za smrt mališana.

T. I.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir