SNEG I U GRADOVIMA U SREDU I ČETVRTAK: Stiže naglo zahlađenje! RHMZ UPOZORAVA NA PADAVINE
Foto: Marina Lopičić

SNEG I U GRADOVIMA U SREDU I ČETVRTAK: Stiže naglo zahlađenje! RHMZ UPOZORAVA NA PADAVINE

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, na jugu i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a na visokim planinama i sa snegom.

Posle podne u severnim, uveče i tokom noći i u centralnim krajevima očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, severozapadni, jutarnja temperatura od 7 do 11, najviša dnevna od 14 do 20 stepeni.

Upozorenje RHMZ

U Srbiji se od utorka, 18. aprila do petka 21. aprila očekuju lokalno obilne padavine, naročito u sredu kada će u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima zemlje pasti izmedju 20 i 40 milimetara kiše za 24 sata, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Foto: Marina  Lopičić
Foto: Marina Lopičić

U utorak ujutru u centralnim i južnim krajevima očekuje se mestimično slab mraz i temperatura od minus dva do nule.Od utorka u brdsko-planinskim predelima sneg, na visinama iznad 800 metara stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, navodi RHMZ. U Srbiji će u ponedeljak, 17. aprila biti pretežno oblačno i sveže, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima ponegde slaba kiša, na planinama slab sneg.

U Beogradu će biti oblačno sa kišom i hladnije. Kasnije posle podne prestanak padavina, a uveče i delimično razvedravanje. Vetar umeren, sredinom dana povremeno jak, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 10, najviša dnevna oko 15 stepeni.

Todorović: Sneg u sredu i u nižim predelimaMeteorolog Nedeljko Todorović rekao je da stiže značajno zahlađenje od utorka.

Foto: Jelena Vučetić
Foto: Jelena Vučetić

"U sredu i četvrtak će biti najhladniji dani, kada će temperatura biti svega nekoliko stepeni iznad nule. Sneg će padati i u nižim predelima, a do stvaranje snežnog pokrivača će doći i u brdsko-planinskim delovima", rekao je Todorović.

Da se zima, koju smo već ispratili, ne šali i planira povratak u velikom stilu, govori i podatak da se na planinama očekuje čak između 20 i 30 centimetara snega.

Foto: AP
Foto: AP

"Prestanak i slabljenje padavina možemo da očekujemo oko 22. aprila, kada će temperature početi da rastu. Ipak, u subotu u nedelju ujutru nas čeka jutarnji mraz. Prolećne temperature od 24. aprila, kada će biti iznad 20 stepeni", najavljuje poznati srpski meteorolog.

Ipak, on je dodao da će promenljivo vreme se zadržati sve do maja, kada će povremeno biti kratkotrajnih kiša i manjih zahlađenja.

(EPK/Agencije/Pink)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Soda bikarbona kao lek protiv prehlade: Pobedite grip u samo 3 koraka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track