Prikaži najnovije vesti
hrvati, foto Profimedia
Neverovatno otkriće

ŠOKANTNO Tuđmanov čovek tvrdi: Rusi pomogli Hrvate u ratu protiv Srba!

Društvo 18

Rusija je bila naš prijatelj i saveznik, a ne srpski. Isporučivali su nam oružje na zahtev Francuske, ističe Marin Tomulić

Rusija je tokom rata devedesetih naoružavala Hrvatsku, a sve se odvijalo uz posredovanje Francuske!

To je za zagrebački Večernji list ispričao Marin Tomulić, koji je bio svedok ovog posla i čovek od poverenja Franje Tuđmana.
- Rusija je bila naš prijatelj i saveznik u nabavci naoružanja početkom devedesetih. Rusi su nam isporučivali oružje na zahtev Francuske. Ja sam bio svedok tome. Sad se smatra da su Rusi bili i ostali saveznici Srba. Ali za vreme Domovinskog rata naoružavali su nas, a ne Srbe - navodi Tomulić, koji je „prvi dobavljač“ u tom poslu.

O ovome se govorilo i pre nekoliko godina, kad je francuski Kanal+ snimio dokumentarac o ulozi Francuske u naoružavanju Hrvatske pod embargom UN na izvoz oružja u bivšu Jugoslaviju. Tada je Tomulić detaljno objasnio kakvo je oružje Hrvatskoj ponuđeno devedesetih u Francuskoj.
- Katalog koji nam je pokazan sadržao je sve osim nuklearne bombe. Apsolutno sve: puške, municiju, granate, sofisticirano oružje, helikoptere - nabrajao je ovaj francuski Hrvat, neka vrsta posrednika u ovom poslu. Njega je potom bivši premijer Hrvatske Josip Manolić s tim katalogom odveo kod generala Ivana Čermaka u kabinet Franje Tuđmana.

Tomulić u Večernjem listu posebno ističe da su Rusi dobro znali gde završava njihovo oružje:
- U nekoliko navrata otvoreno su rekli: „Mi ne možemo da odbijemo Francuze.“ Francuska nam je otvorila sva ruska skladišta naoružanja.

B. K.

Ljubljansko Delo objavilo
ORUŽJE JNA IZ SLOVENIJE U RUKAMA DŽIHADISTA

Deo oružja iz slovenačkih skladišta nekadašnje JNA, koje je Slovenija donirala Avganistanu u sklopu podrške Zapada tamošnjoj vladi, možda je završio u rukama islamističkih boraca u Libiji, Iraku i Avganistanu, piše ljubljansko Delo. Isto se možda dogodilo i sa starim oružjem koje je poslato na uništavanje specijalizovnom preduzeću u Slovačkoj. List se poziva na Konflikt armament riserč, evropsku nevladinu organizaciju sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir