A OD KUMA PRINČEVSKOM PARU... Ovo su pokloni koje će Karađorđevići dati Kamili i Čarlsu
Foto: PROMO

Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola stižu u Beograd

A OD KUMA PRINČEVSKOM PARU... Ovo su pokloni koje će Karađorđevići dati Kamili i Čarlsu

Društvo -
Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević je za princa Čarlsa i njegovu suprugu Kamilu, spremio pravi ugođaj, pošto će tačno u pet u Kraljevskom dvoru na Dedinju biti posluženi čaj i sendviči, kako i nalaže engleska tradicija, a zvanice će sačekati i posebni pokloni.

Kako Kurir saznaje, prestolonaslednik Aleksandar je za goste iz Britanije spremio na poklon ikonu Svetog Đorđa, zaštitnika Engleske, kao i vina iz porodične vinarije Karađorđevića i oplenačke regije (postojbine dinastije Karađorđević).

Poklon je pripremila i princeza Katarina koja će vojvotkinji Kamili darovati srpski ručno rađeni šal i torbu.

Da podsetimo, prestolonaslednik Aleksandar je za Kurir rekao da će prinčevski par poslužiti engleskim čajem i srpskim medom, ali i "ljutom" šljivovicom.

"Divno je što princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola dolaze u Srbiju i u Kraljevski dvor. Moja supruga, moja porodica i ja oduševljeni smo što ih je naša vlada pozvala, jer je za Srbiju veoma važno da budući kralj Ujedinjenog Kraljevstva posećuje Srbiju i ova poseta će biti značajna za imidž Srbije.

Njihova kraljevska visočanstva neće videti samo Kraljevski dvor, već će obići i Beli dvor, gde su odsedali prinčevi deda i baba kada su prisustvovali krštenju moga oca, kralja Petra II, kome su bili kumovi", izjavio je Karađorđević za naš list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track