SRBI NE DAJU SVETINJU: Nastavljena akcija čišćenja Hrama Hrista Spasa
Foto: Printscreen Twitter

Detaljno sređivanje

SRBI NE DAJU SVETINJU: Nastavljena akcija čišćenja Hrama Hrista Spasa

Društvo -

PRIŠTINA - Više od 40 monaha, monahinja, sveštenika i vernika nastavilo je danas čišćenje unutrašnjosti Hrama Hrista Spasa u Prištini, kao i košenje trave i korova oko neograđene porte, objavio je portal Kosinfo.net

Nastavku akcije su prisustvovali potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović i vladika Teodosije koji je poručio da je namera da se hram stavi u bogoslužbenu funkciju.

"Namera nam je da hram detaljno očistimo, kao i plac koji priparada hramu oko 2,5 hektara. Naša obaveza je da brinemo o imovini i o crkvi", rekao je vladika Teodosije.

"Sledeće, ako Bog da, jeste da se organizujemo i služimo u hramu Hrista Spasa, da činimo ono što je do nas, da činimo ono što nam kao crkvi priliči, a onda će nam i sam Bog pomoći u našoj nameri", dodao je vladika Teodosije.Stojanović je kazao da podržava inicijativu crkve i da nije došao da bilo koga provocira.

"Nismo došli sa namerom da bilo koga provociramo, došli smo kao vernici. Ne želimo da se bavimo ko je šta radio, neka to rade institucije", rekao je Stojanović.

U poslednjih 17 godina taj hram je više puta skrnavljen, a počinioci nikada nisu bili otkriveni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track