SRBIJO, SILA SI! Za manje od 24 sata za Teodoru oko 300.000 evra! Dete ide u Frankfurt na lečenje!

Bravo!!!

SRBIJO, SILA SI! Za manje od 24 sata za Teodoru oko 300.000 evra! Dete ide u Frankfurt na lečenje!

Društvo -

Za manje od 24 sata za devojčicu Teodoru Vranješević (9) iz Kragujevca koja boluje od mijeloidne leukemiji i mora na transplantaciju koštane srži u Frankfurt, samo preko SMS poruka sakupljeno je blizu 40 miliona dinara, odnosno oko 300 hiljada evra.

Za Teodorino lečenje potrebno je ukupno 350.000 evra, a dobre vesti porodici Vranješević stigle su iz bolnice u Frankfurtu.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

- Uspeli smo, uz neke garancije, da dogovorimo sa Nemcima da Teodora ode u Frankfurt sa uplaćenih 150.000 evra. Ona će biti primljena na kliniku, počeće analize i pripreme za transplantaciju. Ali, transplantacija neće biti odmah obavljena već kada bude uplaćena cela suma, a to mora da se dogodi do kraja maja. To je rok do kada mora da se uradi transplantacija kako ne bi primila još jedan blok hemioterapija - rekao je za "Kurir" Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Prema rečima roditelja, prema poslednjem jutrošnjem preseku fondacije "Budi human - Aleksandar Šapič" za pomoć Teodori je poslato 184.000 SMS poruka što je blizu 40 miliona dinara, odnosno oko 300.000 evra.

- Mi taj novac do jula nemamo na raspolaganju, zato što se on prebacuje na račun fondacije pošto potrošači plate račun mobilnom operateru. Probaćemo uz neke garancije da uzmemo kratkoročne pozjamice od banke da bismo bolnici u Nemačkoj uplatili sav novac do kraja maja. Ovakva kampanja je do sada ne zabeležena i želimo da od nje imaju korist i druga deca - rekao je Teodorin tata.

LEGENDARNI KAPITEN GOCIĆ POZIVA: Pomozimo maloj Teodori!

SRBIJO, NA NOGE! SPASIMO TEODORU (9): Upiši 292 i pošalji SMS na 3030!

POZNATI U MISIJI DA TEODORA POBEDI BOLEST: Ivanović i Georgiev podržali kampanju!

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track