SREĆAN PUT: Umeren intenzitet saobraćaja i dobra prohodnost kolovoza
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

SREĆAN PUT: Umeren intenzitet saobraćaja i dobra prohodnost kolovoza

Društvo -

U Srbiji se danas očekuje slaba jutarnja magla i sumaglica, suvi kolovozi, umeren intenzitet saobraćaja i dobra prohodnost bez posebnih zastoja na državnim putevima I i II reda, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

AMSS upozorava da će vozačima biti potrebno više opreznosti u vožnji nailaskom na deonice na kojima je izmenjen režim saobraćaja zbog radova.

Iz tog saveza najavljuju da će u subotu, 1. oktobra, u periodu od 09:00 do 13:00 časova, zbog izvođenja radova na održavanju komunikacione infrastrukture ITS, doći do izmene režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, u zoni petlje Hitna pomoć, u smeru ka Novom Beogradu.

Za vreme trajanja radova, za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna traka ispod portalnog nosača.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

AMSS ističe da su radovi završeni i saobraćaj u potpunosti normalizovan na državnom putu II A reda broj 158, na deonici Aleksinački Bujmir-Katun, kao i na državnom putu IIA reda broj 222, Lalinac-Svrljig, i na izlazu iz Svrljiga ka Vrelu, na državnom putu I B reda.

U sredu, 28. oktobra, na autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad, na deonici od Čiflika do Staničenja, na magistralnom putu I B reda, broj 43, zbog potrebe izvođenja radova na miniranju u zoni Sinjca, biće vršena potpuna obustava saobraćaja u vremenskom intervalu od 9 do 11 časova i od 14 do 16 časova.

Danas počinju radovi na proširenju još jednog ulaznog kolovoza na naplatnoj stanici Ruma, na državnom putu I A reda broj 1.

Zbog izvođenja radova, obustavlja se saobraćaj kroz krajnju desnu ulaznu traku, iz smera Rume.

Ulaz na autoput od navedenog perioda biće omogućen samo kroz jedan ulazni kanal, a predviđeno vreme trajanja radova je oko 30 dana.

Usled radova na sanaciji klizišta na državnom putu II A reda broj 137, na deonici Krupanj-Mačkov Kamen-Gračanica, na snazi je izmena režima saobraćaja.

Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i sa povremenom kratkom obustavom saobraćaja u skladu sa postavljenom adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Danas će, takođe, u periodu od 21:00 do 23:00 časa, doći do obustave saobraćaja zbog radova na državnom putu I A reda broj 1, na deonici tunela Straževica.

Alternativni pravac je od petlje Orlovača prema Bubanj Potoku starim Kružnim putem.

U toku su radovi na sanaciji klizišta "Šatornja", na državnom putu II A reda broj 152, na deonici Topola - Donja Šatornja - Rudnik - Bućin grob.

Za vreme radova, saobraćaj je potpuno obustavljen u periodu od 9.00 do 17.00 časova.

Ovakav režim saobraćaja biće na snazi sigurno do 10. oktobra, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, a obezbeđeni su adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Usled pokretanja klizišta Rošci, na državnom putu II B reda broj 355, na deonici Šiljkovica-Rošci, na snazi je izmena režima saobraćaja. Saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Saobraćaj je obustavljen na državnom putu IIB reda broj 355, Gojna Gora-Čačak (Ljubić) u mestu Caganje, zbog obrušavanja dela trupa puta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je reletaivno i vrlo često promeljivo, upozorava AMS S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track