SREĆNA PORODICA: Ljubica Adamić (4) s novim srcem nikad zdravija dočekala Novu godinu

Porodica Adamić nakon dve i po godine od operacije ćerke konačno može da odahne

SREĆNA PORODICA: Ljubica Adamić (4) s novim srcem nikad zdravija dočekala Novu godinu

Društvo -
Devojčica iz Sremske Mitrovice, koja je sa 15 meseci doživela srčani udar, uspešno se oporavlja u Beču, gde je sa svojim roditeljima proslavila praznik

BEOGRAD - Ljubica Adamić (4) iz Sremske Mitrovice proslavila je srpsku Novu godinu u Beču, gde se oporavlja od transplantacije srca koju je imala u julu 2013. godine, a najviše se obradovala što je od Deda Mraza dobila igračke iz crtanog filma „Maša i Meda“.Podsetimo, tada dvoipogodišnja Ljubica Adamić sa samo 15 meseci imala je srčani udar, nakon čega joj je dijagnostikovan težak oblik restriktivne kardiomiopatije. Jedino rešenje bilo je transplantacija srca, ali njen otac nije mogao sam da sakupi 120.000 evra. Zahvaljujući humanitarnoj akciji Kurira, brojnim poznatim ličnostima i dobrim ljudima koji su se odazvali, sakupljen je ceo iznos i danas hrabra Ljubica ima novo srce i van životne opasnosti je.

Ljubičin otac Šimi Adamić kaže da je njegova hrabra devojčica jedva čekala Novu godinu, a da su se oni potrudili da joj ispune sve želje.

- Ljubica obožava Deda Mraza i novogodišnje svetiljke. Poklonili smo joj igračke iz crtanog filma koji voli. Kuća nam je puna medvedića i Miki Mausa. Mi ne možemo bez nje, bili smo u prevelikom strahu, sada sve ide nabolje. Ona je divno dete, nikada zdravija nije bila. Igra se, živahna je, govori i srpski i nemački, igra se normalno sa ostalom decom - kaže Adamić, koji je s ćerkom u Beču jer ona mora da ide na kontrole u bolnicu u kojoj je operisana.Šimi se priseća teških trenutaka kroz koje su on i njegova porodica prolazili tokom ćerkine bolesti.

- Bio sam očajan, ona je moj život, a zahvaljujući vama i mnogim ljudima koji su nam pomogli u borbi, ona je danas živahno i veselo dete i s ponosom uživam u njenom odrastanju. Ona je uglavnom u Beču jer je još uvek mala i stalno ima kontrole, ali se dobro drži, ona je pravi mali borac - kaže Šimi i dodaje da se Ljubica kroz maglu seća da je prošla kroz nešto strašno.(M. B. - J. P.)

Dani neizvesnosti... Devojčica posle operacije
Dani neizvesnosti... Devojčica posle operacije

Rođenje i operacijaLJUBICA IMA DVA ROĐENDANAŠimi Adamić kaže da se često priseća reči njegovog sina Dragana (11).- Dok smo svi bili u neizvesnosti, rekao je da, ako treba, doktori uzmu njegovo srce i daju sestri Ljubici. Zamislite kako je meni kao ocu bilo kad sam to čuo. Ljubica je mnogo vezana za njega, a on je gledao kako se ona muči i s velikom tugom je to rekao. Ljubica ima dva rođendana, jedan je na dan kad se rodila, a drugi je na dan operacije - 30. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track