Prikaži najnovije vesti
PR belmedic

Šta sve otkriva magnetna rezonanca

Društvo 54

Magnetna rezonanca (MR) nezamenjiva je u dijagnostici bolesti i povreda mozga, kičmenog stuba, krvnih sudova glave i vrata i kičmene moždine. Otkriva multiple sklerozu, Alchajmerovu bolest, epilepsiju, moždani udar i akutni šlog. Razlikuje vrste tumora mozga, kao i stepen njihove agresivnosti.

Kod preloma kostiju radi se rendgenski pregled, ali kad je reč o ligamentima, tetivama, meniskusima, mišićima, zglobovima – magnetna rezonanca je suverena metoda, objašnjava dr Karatina Kačar, neuroradiolog u Bel Medicu.

Osim toga, magnetna rezonanca otkriva sve bolesti žučne kesice i žučnih puteva. 


Pre pojave ovog aparata nije bilo načina da se uoče promene na tankom crevu. Danas se, zahvaljujući magnetnoj rezonanci, o stanju tankog creva dobijaju precizni podaci.

U toku je promotivni popust od 10% na pregled magnetnom rezonancom u Bel Medicu

U svetu se nijedna ginekološka operacija ne radi bez magnetne rezonance male karlice, a posebno kada se sumnja na neko maligno oboljenje. Zahvaljujući magnetnoj rezonanci, i pre operacije lekar može da pretpostavi da li je reč o malignoj ili benignoj promeni, koje je tumor veličine, da li su zahvaćeni krvni sudovi, limfni čvorovi ili okolni organi. 


Savremeni modeli magnetne rezonance mogu da prikažu strukturu srca i aorte, aneurizmu i druge promene na krvnim sudovima. Detektuju se urođene srčane mane, kao i promene na srčanom mišiću izazvane srčanim udarom.

Bolesti i anomalije bubrega, uretera i mokraćne bešike nekada su otkrivane intravenskom pijelografijom. Pacijent je izlagan štetnom zračenju i morao je da prima kontrast. Danas magnetna rezonanca otkriva skoro sve bolesti bubrega, uretera i mokraćne bešike, a potpuno je bezbedna za pacijenta, kaže dr Marko Milosavljević, dečji urogenitalni hirurg.

Samo u Bel Medicu
MAGNETNA REZONANCA NAJNOVIJE GENERACIJE

- radi se bez kontrasta, osim u izuzetnim situacijama
- rizik od alergije je gotovo isključen
- bezbolna je 
- idealna je za pacijente koji se plaše igle
- tiha je
- nema štetnog zračenja
- pogodna je za dijagnostiku kod dece

http://www.belmedic.rs/Edukacija/9894/U-toku-je-promotivni-popust-od-10-na-pregled.shtml

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir