ŠTA ZNA SRBIN ŠTA JE ISIS: Dok svi beže glavom bez obzira, naši turisti masovno idu u Tunis!
Foto: Dragan Kadić, Kurir

Ponavlja se situacija iz Arapskog proleća

ŠTA ZNA SRBIN ŠTA JE ISIS: Dok svi beže glavom bez obzira, naši turisti masovno idu u Tunis!

Društvo -
Čak 60 Srba večeras se uputilo ka Tunisu! "Ne plašimo se, zašto bismo? Uh, pa mi Srbi smo i gore preživeli", kaže sagovornica Kurira

BEOGRAD - Čak 60 Srba otišlo je večeras u Tunis, uprkos tome što se hiljade stranih turista hitno evakuiše iz ove zemlje, pogođene terorističkim napadom islamista u kojima je poginulo najmanje 39 osoba, dok su desetine ranjene!"Ne plašimo se, zašto bismo? Uh, pa mi Srbi smo i gore preživeli! U Tunisu smo bili na medenom meseci, sada idemo da proslavimo deset godina ljubavi i baš se radujemo", rekla je za Kurir Mirjana, koju smo večeras zajedno sa mužem zatekli na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" kako čekira kartu za Tunis.

Ovaj zaljubljeni par nije sprečio ni teroristički napad koji su juče na dva hotela u regiji Susa, izveli džihadisti povezani sa Islamskom državom.- Strah je prirodna pojava, ali ne smemo da dozvolimo da planetom zavlada strah jer bi to značilo da su zli ljudi pobedili. Najviše sam tužna jer je planeta postala takvo nesigurno i loše mesto - nastavlja Pejićeva.

Foto: N1 Info
Foto: N1 Info

Iako je na odmor u Tunis juče trebalo da ode grupa od 137 putnika, zbog jučerašnje tregedije, otputovalo ih je "samo" 60. Grupa turista iz Srbije vratila se u petak uveče sa letovanja u Tunisu, drugi pak odlaze na odmor. Radi se o ljudima kojima su se završili aranžmani i oni su se redovnom linijom vratili u Beograd. Oni navode da su na aerodromu u Tunisu saznali šta se dogodilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track