(FOTO) STEFANOVIĆ: Hrabrost vatrogasaca neće nikada biti zaboravljena!
Foto: MUP Srbije

180 godina vatrogastva u Srbiji

(FOTO) STEFANOVIĆ: Hrabrost vatrogasaca neće nikada biti zaboravljena!

Društvo -
Zadatak svih nas je da im pomognemo kako bi im taj posao bio što lakši, rekao je Stefanović podsetivši da su pripadnici vatrogasno spailački jedica tokom majskih poplava bili prvi na terenu i evakuisali više od 13.000 građana
1 / 5 Foto: MUP Srbije

BEOGRAD - Pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica danas obeležavaju 180 godina postojanja te službe uz poruku ministra unutrašniih poslova Nebojše Stefanovića da njihova hrabrost tokom intervencija u polavama i požarima nikada neće biti zaboravljena.

Foto MUP Srbije
Foto MUP Srbije

On je na stručnom skupu povodom 180 godina vatrogastva u Srbiji, istakao i da će uloga vatrogasno spasilačakih jedinica u budućnosti, zbog klimatskih promena, biti sve značajnija u spasavanju ljudi i imovine.

Foto MUP Srbije
Foto MUP Srbije

Zadatak svih nas je da im pomognemo kako bi im taj posao bio što lakši, rekao je Stefanović podsetivši da su pripadnici vatrogasno spailački jedica tokom majskih poplava bili prvi na terenu i evakuisali više od 13.000 građana.

Foto MUP Srbije
Foto MUP Srbije

Vatrogasno spasilačake jedinice obeležavaju 7. novembar kao svoj Dan, jer je 1834. godine tadašnji ministar unutrašnjih poslova Đorđe Protić, po naredbi kneza Miloša Obrenovića potpisao Uredbu o gašenju požara.

Foto MUP Srbije
Foto MUP Srbije

Prethodno je, u Kragujevcu, u noći između 6 i 7. novembra u velikom požaru izgorelo 11 dućana što je bio direktan povod da se počne sa regulisanjem pitanja zaštite od požara i preventive od izbijanja vatre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track