STEFANOVIĆ O SRAMNOJ KRAĐI PAKETIĆA KOD SOMBORA: Policija brzo reagovala
Foto: FoNet

Ministar zadovoljan

STEFANOVIĆ O SRAMNOJ KRAĐI PAKETIĆA KOD SOMBORA: Policija brzo reagovala

Društvo -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazio je danas zadovoljstvo što je policija brzo reagovala u slučaju propovednika koji je osumnjičen da je uzeo deo novogodišnjih paketića iz humanitarne pomoći i prodao ih.

Stefanović je rekao da se zna kojoj verskoj zajednici on pripada, ali da ne želi to da saopšti kako tu versku zajednicu ne bi stigmatizovao. Kako je rekao, policija se ne bavi verskim zajednicama, navodeći da se jedino može time baviti ako je neko počinio krivično delo.

(FOTO) NEVIĐENA SRAMOTA U SOMBORU: Pokrali novogodišnje PAKETIĆE iz Nemačke i bacili ih u KANAL!

Kada je reč o ovom slučaju, Stefanović kaže da mu je drago što je policija brzo reagovala, u roku od jednog dana i da su identifikovana lica koja su osumnjičena za izvršenje krivičnog dela.

"Ne želim da izjednačim bilo koju versku zajednicu sa izvršenjem nekog krivičnog dela. Postoje ljudi koji se ne ponašaju u skladu sa zakonom i oni koji se ne ponašaju u skladu sa zakonom", rekao je Stefanović.Kaže da je krađa novogodišnjih paketića deci izazvala poseban revolt kod građana.Stefanović je odgovarajući na pitanje novinara rekao da drugi državni organi kontrolišu finansijsko poslovanje i da to nije policija, podsetivši da se MUP uključuje kada postoji sumnja da je učinjeno krivično delo.

OVO TEK NIKO NIJE OČEKIVAO: Otkriveno ko je ukrao paketiće za decu kod Sombora!

Stefanović kaže da nema informaciju da li je uhapšeni propovednik bio pod nekom vrstom provere. Policija u Somboru nedavno je propovednika jedne crkve, zbog sumnje da je izvršio krivično delo pronevera. On se tereti da je iz crkve, u kojoj su bili paketići iz humanitarne pomoći, uzeo deo i prodao ih. Deo paketića je podelio, a deo je policija pronaššla u njegovoj kući i crkvi, saopštio je MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track