STEFANOVIĆ: Sve je učinjeno da se spreče teroristički napadi
Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Velika pažnja posvećena prevenciji

STEFANOVIĆ: Sve je učinjeno da se spreče teroristički napadi

Društvo -
Ne mogu da kažem da Srbiji ne preti opasnost, to bi bilo neodgovorno, ali mi smo preduzeli sve mere na preventivnom otkrivanju terorističkih pretnji", rekao je Stefanović i dodao da su sve neophodne mere preduzete još mnogo ranije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da ne može da kaže da zemlji ne preti opasnost od terorističkih napada, ali je istakao da je učinjeno sve na prevenciji da do takvih napada ne dođe.

"Ne mogu da kažem da Srbiji ne preti opasnost, to bi bilo neodgovorno, ali mi smo preduzeli sve mere na preventivnom otkrivanju terorističkih pretnji", rekao je Stefanović za RTS.

On je istakao da su sve neophodne mere preduzete "još mnogo ranije". Stefanović je govoreći o migrantima napomenuo da podizanje ograde između Srbije i Mađarske ne znači da migranti neće moći da prelaze granicu.

"Svako ko ima pravo na azil može regularno da pređe granicu na graničnim prelazima i njima se kretanje ne može sprečiti. Oni će i dalje moći preko graničnih prelaza Srbije da pređu u druge zemlje i zatraže azil", rekao je Stefanovć.

On je kazao da će uoči zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske razgovarati s mađarskim kolegama šta je to što dve države mogu da urade na rešavanju problema migranata.

Ministar je podsetio da su već počele zajedničke patrole s mađarskom policijom na makedonskoj granici i da će se i dalje ulagati napori kako bi se smanjili ilegalni prelasci svih granica. Kako je istakao, migranti nisu samo problem Srbije i Mađarske, već cele Evrope i ; potrebno je što pre naći zajedničko trajno rešenje.

( Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track