Stefanović:Potrebno pojačati kontrolu granice s Mađarskom
Foto: Printskrin

Stefanović:Potrebno pojačati kontrolu granice s Mađarskom

Društvo -
Nebojša Stefanović i Dimitris Avramopulos zaključili da je od izuzetnog značaja razmena informacija u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kroz jačanje uzajamne razmene informacija i saradnju

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i Dimitris Avramopulos, evropski komesar za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo, ocenili su danas u Beogradu da je potrebno ojačati kontrolu srpsko-mađarske granice kako bi se rešio talas ilegalne migracije sa Kosova.

U saopštenju MUP-a se navodi da je u susretu dvojice zvaničnika zaključeno da je od izuzetnog značaja razmena informacija u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kroz jačanje uzajamne razmene informacija i saradnju.

Istaknuta je zajednička volja da se ulože napori u borbi protiv terorizma i ekstremizma kojoj je Srbija izuzetno posvećena. Sagovornici su se složili da posredovanje Evropske komisije i agencije EU, uključujući FRONTEX, Europol, Evropsku kancelariju za azil, predstavlja dokaz posvećenosti Srbije u daljoj saradnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track