SIGALE SRBINE! GLUMAC DOBIO POZIV NA GLASANJE: A za koga će glasati Adriana Lima, Dženkins i Kleo?
Foto: Profimedia, Facebook/Kuzmanovic Jelena

Stranci sa srpskim papirima

SIGALE SRBINE! GLUMAC DOBIO POZIV NA GLASANJE: A za koga će glasati Adriana Lima, Dženkins i Kleo?

Društvo -

BEOGRAD - Na društvenim mrežama se pojavila navodna fotografija poziva na glasanjena predsedničkim izborima koji je dobio Stiven Sigal, čuveni holivudski glumac i majstor borilačkih veština, a od prošle godine i državljanin Srbije .

Sigal je državljanin Srbije od januara 2016. godine, a kad je dobio dokumente izrazio je želju da otvori aikido klub u Beogradu.

Ipak, moguće da je reč o montiranoj fotografiji u fotošopu, jer državljani Srbije koji nemaju prijavljeno boravište u Srbiji ne mogu glasati u našoj državi.

Stiven Sigal, Adrijana Lima, brazilska lepotica i bivša supruga proslavljenog košarkaša Marka Jarića, Gabrijel Kleversin Kodrova Kleo, brazilski fudbaler i bivši igrač Crvene zvezde i Partizana, i neke druge svetske zvezde, iako su dobile srpsko državljanstvo, neće moći da glasaju na predstojećim predsedničkim izborima.

- Strani sportisti i glumci koji su državljani Republike Srbije mogu da glasaju na predstojećim izborima pod uslovom da imaju prijavljeno prebivalište u Srbiji - objašnjava za Kurir član RIK Miljkan Karličić.

Iako su dobili srpski pasoš, bez mogućnosti da učestvuju u izboru za predsednika Srbije su i ruski džudista Aleksej Nefedov, koji je branio boje beogradskog kluba Slavija, košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins iz SAD, kao i američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž, koja igra za srpsku reprezentaciju.

Čarls Dženkins, Foto: Dado Đilas
Čarls Dženkins, Foto: Dado Đilas

Birači Srbije koji imaju boravište u inostranstvu trebalo je najkasnije do 11. marta da diplomatsko-konzularnom predstavništvu podnesu zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše da će na predsedničkim izborima 2. aprila glasati u inostranstvu. Biračka mesta u inostranstvu se u principu otvaraju u prostorijama diplomatsko-konzularnih predstavništava, pod uslovom da bude prijavljeno ne manje od 100 birača.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Koje kandidate podržavaju poznate ličnosti?

(E. P. K./ Espreso)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track