STOPIRAN PROJEKAT: Zorana Mihajlović odbila dozvolu za Beograd na vodi!
Foto: Fonet

Ministarstvo građevinarstva stopiralo projekat

STOPIRAN PROJEKAT: Zorana Mihajlović odbila dozvolu za Beograd na vodi!

Društvo -

Aleksandra Damnjanović, državni sekretar u Mihajlovićkinom resoru, odbacila zahtev za izgradnju Kule Beograd, uz obrazloženje da ne ispunjava formalne uslove

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje vodi Zorana Mihajlović, odbilo je da da dozvolu za izgradnju Kule Beograd u okviru projekta „Beograd na vodi“!

- Ministarstvo građevinarstva, rešavajući po zahtevu „Beograd na vodi“ d. o. o. za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju šipova (dubinsko temeljenje objekta, prim. aut.) za Kulu Beograd, faza 1, etapa 1 - šipovi platoa, na katastarskoj parceli br. 1508/411 K. O. Savski venac, na osnovu člana 15. stav 1. Zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole radi realizacije projekta „Beograd na vodi“, donosi zaključak kojim se odbacuje zahtev „Beograda na vodi“ za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju šipova za Kulu Beograd, faza 1, etapa 1, zbog formalnih nedostataka - navodi se u obrazloženju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Dalje se navodi da je pomenuta firma podnela zahtev na pisarnici Uprave za zajedničke poslove republičkih organa 7. jula 2016, a da je uvidom u dokumentaciju utvrđeno da nisu ispunjeni formalni uslovi.

- Zahtev nije podnet elektronskim putem, putem Centralnog informacionog sistema, potrebno je dostaviti izveštaj revizione komisije za obe faze izgradnje, saglasno članu 15a. stav 4. Zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole radi realizacije projekta „Beograd na vodi“ - navodi se u obrazloženju, kao i:- Potrebno je dostaviti ugovore o izgradnji nedostajuće infrastrukture sa odgovarajućim imaocima javnih ovlašćenja, izvod iz projekta za građevinsku dozvolu nije izrađen u skladu sa Pravilnikom o sadržini, načinu i postupku izgrade i načinu vršenja kontrole tehničke dokumentacije prema klasi i nameni objekata.

Obrazloženje ministarstva... Propisi moraju da se poštuju
Obrazloženje ministarstva... Propisi moraju da se poštuju

Rešenje je potpisala Aleksandra Damnjanović, državni sekretar u Ministarstvu, a firma „Beograd na vodi“ mogla je da podnese prigovor Vladi Republike Srbije na ovaj zaključak u roku od tri dana od dana objavljivanja.

A šta da kažuĆUTE U „BEOGRADU NA VODI“, ĆUTI MALIIz firme „Beograd na vodi“ nismo dobili odgovor na pitanja da li su podneli prigovor. Pitanja su im prosleđena preko marketinške agencije koja je u njihovo ime zadužena za komunikaciju s medijima, ali do zaključenja broja odgovore nismo dobili. Odgovor je izostao i od gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

MinistarstvoZAKON ISTI ZA SVEU Ministarstvu su potvrdili da su 15. jula zaključkom odbacili zahtev preduzeća „Beograd na vodi“ za izdavanje građevinske dozvole za objekat kule.- Osnovni razlog za odbacivanje je bio taj što je investitor zahtev podneo u papirnoj umesto u elektronskoj formi, kao i drugi tehnički razlozi koji su navedeni u obrazloženju zaključka. U skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i Pravilnikom o objedinjenoj proceduri, investitor je imao rok od 30 dana za usaglašavanje, ali je proverom u evidenciji utvrđeno da je rok protekao, a da investitor nije podneo novi zahtev - rekli su za Kurir u Ministarstvu.Investitor, dodaju, može podneti novi zahtev za izdavanje građevinske dozvole kad ispuni sve uslove propisane zakonom i Pravilnikom.- Ministarstvo postupa prema svim podnosiocima na isti način, što podrazumeva da je uslov za dobijanje građevinske dozvole ispunjenje svih uslova predviđenih zakonom - dodaju u resoru Mihajlovićeve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track