ŠTRAJKUJE GLAĐU ISPRED MINISTARSTVA: Ne idem odavde dok mi ne vrate decu!

Sam protiv sistema

ŠTRAJKUJE GLAĐU ISPRED MINISTARSTVA: Ne idem odavde dok mi ne vrate decu!

Društvo -
Đorđe Joksimović, otac troje dece koje je oduzeo Centar za socijalni rad u Kragujevcu, po treći put je došao peške u Beograd i štrajkuje glađu u Nemanjinoj

BEOGRAD - Ja sam bio u komšiluku da radim, ništa nisam znao. Došao sam do kuće i video samo cedulju da su mi uzeli decu! Posebno me je iznerviralo jer mi je, kad sam otišao u Centar za socijalni rad u Kragujevcu, direktor Momir Borić rekao "Dok sam ja živ ti nećete dobiti decu". Ja nikada nisam bio loš otac, niti sam pio niti imao bilo kakve sukobe u porodici - priča za Kurir Đorđe Joksimović koji već dva dana štrajkuje ispred Ministarstva za rad i socijalnu politiku jer su mu pre više od dva meseca oduzeli troje dece.

- Ja sam ovde već dva dana, Štrajkujem glađu i neću da idem odavde dokle god mi ne vrate decu - govori odlučno Joksimović i dodaje da ne može da veruje da se ovo dešava i da mu sem građana niko od političara sve ovo vreme nije pomogao.
Ovo je treći put da Đorđe Joksimović dolazi peške u prestonicu kako bi vratio svoju decu.
- Svaki put kada dođem u Beograd neko mi obeća da će mi deca biti vraćena, kada se vratim opet ništa ne bude. Sada sam treći put rešio da dođem i ne vraćam se dok ne dobijem svoju decu- govori ogorčeni otac tri ćerke i dodaje da je u stalnom kontaktu sa decom.
Zajedno sa njim okupilo se još desetak građana koji mu pružaju pomoć i podršku.
- Puna podrška Đorđu zato što se bori protiv sistema jer su mu potpuno bespravno oduzeli decu iako on ima potvrdu da je psihički i fizički sposoban da izdržava decu. Apelujem na građane da dođu i da se informišu i pomognu Djordju - kaže Nenad Radovanac jedan od građana koji se zajedno sa Đorđem nalaze u Nemanjinoj ulici.
- Pomažu mi iz cele Srbije ali i inostranstva. Kada su mi oduzeli decu komšije su odmah priskočile u pomo} i napravljena je prava radna akcija! Iz Srbije i inostranstva mi stižu stvari, hrana, građevinski materijal, nameštaj - kazao je Đorđe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track