STRPITE SE JOŠ SUTRA: Od četvrtka sunčano, a od petka 30 stepeni!
Foto: AP 2014.

U sredu toplo, ali sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

STRPITE SE JOŠ SUTRA: Od četvrtka sunčano, a od petka 30 stepeni!

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će u sredu biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, sa najvišom dnevnom temperturom do 24 stepena.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, divaće vetar umeren i jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 8 do 14, najviša dnevna od 19 do 24 stepena.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, povremeno s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura oko 13, najviša oko 22 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će u četvrtak biti pretežno sunčano i malo toplije, uz lokalni razvoj oblačnosti, posle podne kratkotrajni pljuskovi i grmljavine, uglavnom na istoku i u planinskim predelima. Od petka pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom oko 30 stepeni. Početkom naredne sedmice osveženje s pljuskovima i grmljavinom.

Vozači, oprez zbog kiše!

Vozače u većem delu Srbije očekuje kiša sa grmljavinom, a samim tim i mokri i klizavi kolovozi, pa iz Auto-moto saveza (AMSS) danas apeluju na veći oprez za volanom. Iz AMS S ukazuju na potrebu većeg odstojanja između vozila i da vozači ne ulaze u rizična preticanja.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, sa slabim i umerenim vetrom, a najvišim temperaturama od 19 do 24 stepena. Iz AMSS navode i da su pojedini putni pravcni neprohodni i da je to slučaj sa, pored ostalih, deonicom Divčibare-Tometino Polje-Sastavci, zbog proširenja klizišta, a zbog odrona ne preporučuje ni korišćenje puta Ušće-Ivanjica preko Studenice. Ekipe putara su na terenu i rade na obezbeđenju odrona. Zbog aktivnog klizišta "Carevac" na državnom putu I/B reda broj 28, na snazi je obustava saobraćaja i na deonici Dub-Kostojevići.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 99 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 36 osoba povređeno, a jedna poginula.

U Beogradu je zabeleženo 46 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 14 osoba povređeno. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policij, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta. Podaci "Puteva Srbije" kažu da je na deonicama na kojima su započeti radovi režim saobraćaja izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track