ŠUMAHEROV LEKAR BUDI DEČAKA KOJI JE 3 GODINE U KOMI: Nada za Vuka (13) koji je pao sa Tašmajdana
Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

Priča koja je potresla Srbiju

ŠUMAHEROV LEKAR BUDI DEČAKA KOJI JE 3 GODINE U KOMI: Nada za Vuka (13) koji je pao sa Tašmajdana

Društvo -

BEOGRAD - Doktori prestižne nemačke klinike „Šmajder“ i čuveni neurohirurg Darko Čudi trebalo bi ovih dana da dođu da pregledaju Vuka Ercega (13), koji je već tri godine u komi.

Vukova majka Irena Petrović posetila je ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji joj je obećao da će pomoći Vuku.

Ireni je na sastanku u Ministarstvu zdravlja rečeno da je Ministarstvo kontaktiralo s neurohirurgom Darkom Čudijem, šefom neurohirurgije u zagrebačkoj bolnici „Dubrava“, kao i s klinikom „Šmajder“, te da se posete njihovih stručnjaka očekuju u toku ove nedelje.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Darko Čudi, koji bi, kako je potvrđeno u Ministarstvu zdravlja, tokom prve polovine juna po želji majke trebalo da pregleda Vuka Ercega, postao je poznat kada je, takođe na poziv porodice, pregledao i legendu Formule 1 Mihaela Šumahera, koji je u komi.

- Bila sam zapanjena činjenicom da ministar Lončar nije čuo za Vukov slučaj. Nakon što sam mu objasnila o čemu se radi i iznela predloge kako da pomogne, ministar je obećao da će uraditi sve što je u njegovoj moći i najavio je da će posetiti Vuka - kaže Irena Petrović.

Ona dodaje da je već obezbeđen novi aspirator.

- Ministar je rekao da će dovesti eksperte iz Nemačke i neurohirurga Čudija, da će pojačati Vuku fizikalni tretman u smislu angažovanja masera i da će poboljšati uslove u bolnici. Mnogo nam je lakše kada znamo da nismo sami u ovome - priča dečakova majka.

Podsetimo, Vuk Erceg je pao s litice visoke 15 metara na Tašmajdanu, 17. aprila 2013. Upao je u komu i od tada živi na aparatima u dečjoj klinici u Tiršovoj.

MAJKA 3 GODINE ČEKA DA OTVORI OČI: Vuk (13) i dalje u komi posle pada sa litice na Tašmajdanu

NESREĆA: Dete palo s litice u Tašmajdanskom parku

PAD U TAŠMAJDANSKOM PARKU: Znam da će mi se sin oporaviti od povreda

Mesto gde je dečak pao (Foto: Nebojša Mandić)
Mesto gde je dečak pao (Foto: Nebojša Mandić)

(Blic/A. Đokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track