SUMNJIVA DIPLOMA: Direktor Aerodroma na mutno do titule!

BRUKA

SUMNJIVA DIPLOMA: Direktor Aerodroma na mutno do titule!

Društvo -

Dejan Milovanović mimo pravila upisao specijalističke studije na Visokoj poljoprivredno-prehrambenoj školi u Prokuplju, a nepravilnosti je utvrdilo i Ministarstvo prosvete

Izvršni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ i doskorašnji član Glavnog odbora SPS Dejan Milovanović protivzakonito je stekao titulu na Visokoj poljoprivredno-prehrambenoj školi u Prokuplju, otkriva Kurir!On je 2011, mimo svih procedura, upisao specijalističke studije ove škole, što je prilikom kontrole utvrdilo i Ministarstvo prosvete. Takođe, sumnja se da se prethodno uopšte nije fizički pojavljivao na nekoliko ispita, ali je ipak uredno dobio ocene. Zbog svih nepravilnosti, jedan od stanovnika Prokuplja podneo je krivičnu prijavu protiv Saše Petrovića, bivšeg direktora ove škole, koji je omogućio Milovanoviću da neregularno upiše studije i stekne titulu strukovnog inženjera poljoprivrede.

Velike ambicije

- Milovanović je 1996. završio višu školu u Prokuplju. No, kada su mu ambicije porasle, poželeo je da bude na nekom rukovodećem mestu, ali za to nije imao adekvatni stepen obrazovanja, pa je zato odlučio da ode u rodno Prokuplje na specijalističke studije. Međutim, pre toga je morao da izvrši usklađivanje ranije stečene diplome na višoj školi i tad je utvrđena razlika od šest ispita koje je morao da položi, kao i da odbrani završni ispit. On je te ispite položio van ispitnog roka i bez prethodno ispunjenih predispitnih obaveza. Sumnja se da na tim ispitima uopšte nije ni bio fizički prisutan, ali je uprkos tome uredno dobio ocene - navodi izvor Kurira i dodaje:- Nakon što je tako stekao pravo, on upisuje specijalističke studije, ali mimo konkursa i svih pravila. Dakle, protivzakonito! To je utvrdila komisija koju je poslao tadašnji ministar prosvete Srđan Verbić.Obmanuto ministarstvoNaš sagovornik navodi da je komisija kontrolisala i dokumenta u vezi sa svim Milovanovićevim ispitnim aktivnostima, ali nije utvrdila nepravilnosti jer je, kako se sumnja, direktor Petrović sa još nekoliko osoba falsifikovao i prepravljao papire, čime je obmanuo ministarstvo i omogućio direktoru Aerodroma dalje korišćenje nezakonito stečene diplome. Šta je tačno od svega toga, trenutno utvrđuje sud, koji je pokrenuo postupak po krivičnoj prijavi.Milovanović ni posle 15 dana nije odgovorio na pitanja Kurira, dok nam je Petrović kazao da se neće oglašavati do okončanja sudskog postupka.

Dragan Popović, Centar za praktičnu politikuTO JE SLIKA NAŠE PROPASTIDragan Popović iz Centra za praktičnu politiku kaže za Kurir da ga ne iznenađuje način na koji je izvršni direktor beogradskog aerodroma stekao akademsko zvanje:- Lažne i kupljene diplome odavno su postale uobičajena stvar. To je deo sveopšte propasti vrednosnog sistema u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track