(VIDEO) SUROVO: Izvršitelji uzeli kuću i izbacili petoro dece na ulicu, otac pokušao da se ubije
Foto: Facebook

Ostali bez kuće

(VIDEO) SUROVO: Izvršitelji uzeli kuću i izbacili petoro dece na ulicu, otac pokušao da se ubije

Društvo -
Porodica Arsenijević juče je mogla samo da pokupi tanjire i posuđe i da sakupi dečje stvari. Kuća je zapečaćena. Niko nije imao milosti za petoro dece koja su otišla van svog doma

KRAGUJEVAC - Nezaposleni Kragujevčanin Dragan Arsenijević, otac petoro maloletne dece, polio se juče benzinom i pretio da će da se spali kada su sudski izvršitelji došli da ga isele iz njegove kuće.

Otac odveden u bolnicu, a deca i majka kod rodbine. Posle prave drame, asistencije policije, vatrogasaca i hitne pomoći, prebačen je u Klinički centar na odeljenje psihijatrije. Zbog duga od 4.600 evra ostao je bez kuće koja vredi 40.000 evra.

Sanja Arsenijević, njegova supruga, od juče je na ulici.

- Sve je počelo kada je moj svekar naprasno umro. Trgovao je stokom. Pojavili su se ljudi koji su nam tražili novac. Sve smo prodali, dva automobila i ostalu imovinu koju smo mogli. Ali, dug nismo mogli da namirimo. Kuća koja je pradedovina mog muža dva puta je bila na licitaciji, niko se nije pojavio, a onda je usmenom pogodbom prodata za 9.200 evra. Izbačeni smo svi zajedno iz kuće - priča Sanja.

Kaže i da su joj kada je izašla sa decom pretili da će da joj oduzmu i decu „jer ih koristi kao paravan“.

- Izašla sam, muž mi je u bolnici, imao je pritisak 210 sa 110. Nudili su mi da odem u sigurnu kuću, a ja sam otišla kod rodbine. Rešenje po kome smo izbačeni nije pravosnažno jer smo uložili žalbu. Naše najstarije dete ima deset, a najmlađe godinu i po. Borićemo se do kraja protiv nepravde - kaže Sanja Arsenijević koja radi kao čistačica.

Porodica Arsenijević juče je mogla samo da pokupi tanjire i posuđe i da sakupi dečje stvari. Kuća je zapečaćena. Niko nije imao milosti za petoro dece koja su otišla van svog doma.

Iz Komore izvršitelja Srbije su izjavili da je „pravda ostvarena“, jer je „bivši vlasnik boravio u nekretnini koja je prodata na ime duga i nije njegovo vlasništvo na osnovu pravosnažne presude“.

Izvršitelji kažu da „država mora da obezbedi zaštitu građana, uključujući decu i roditelje“, ali ne nauštrb „prava poverioca i kupaca nepokretnosti“.

http://www.youtube.com/watch?v=Y0FBq7HOh6s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track