SUTRA POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Provera pojaseva, razgovora mobilnim a biće i u civilu
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Upozorenje za nesavesne vozače

SUTRA POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Provera pojaseva, razgovora mobilnim a biće i u civilu

Društvo -

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovešće sutra pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, u okviru akcije pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva na svim evropskim putevima, saopštio je MUP.

Akcija će biti sprovedena u 31 evropskoj državi (28 država članica EU, Švajcarska, Norveška i Srbija), koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

"Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će istovremeno usmeriti aktivnosti i na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja telefona od strane vozača u toku vožnje", piše u saopštenju.

U akciji će učestvovati maksimalni broj putničkih vozila, odnosno motocikala bez spoljnih obeležja policije – presretača.

"Takođe, biće angažovani policijski službenici u civilu, koji će uočavati prekršaje vozača i putnika i informacije o vozilima, u kojima su uočeni prekršaji, prenositi patrolama koje će zaustavljati vozila i preduzimati zakonom propisane mere", dodaje se u saopštenju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track