SVE O HAPŠENJU KOSMAJCA U NJEGOVOJ TVRĐAVI: Srpski Eskobar uhapšen u gaćama i zlatnim papučama!
Foto: Printskrin

Narko-bos pao zbog poreza kao Al Kapone

SVE O HAPŠENJU KOSMAJCA U NJEGOVOJ TVRĐAVI: Srpski Eskobar uhapšen u gaćama i zlatnim papučama!

Društvo -
RASKOŠ: U velelepnoj vili policija zatekla Kosmajca na spavanju. Pored kreveta stajala dopola pročitana knjiga o Darku Šariću
1 / 4 Foto: Printskrin

BEOGRAD - Dragoslav Kosmajac (61), srpski Al Kapone, uhapšen je juče oko 4.30 u svojoj velelepnoj vili na Zvezdari. Kako Kurir saznaje, kad je policija upala u njegovu kuću, bio je obučen samo u donji veš i zlatne papuče! Osim Kosmajca, privedeno je ukupno još sedam osoba.Akcija hapšenja počela je oko 4.30 sati, dok je ovaj Zvezdarac, kog je premijer Aleksandar Vučić označio kao jednog od najvećih narko-bosova, spavao.- Sačekajte samo da se obučem - bilo je sve što je inspektorima UKP rekao Kosmajac pošto je u donjem vešu otvorio vrata kuće.Danas pred tužiocemPošto su mu dozvolili da se obuče, kako naš izvor navodi, policajci su počeli pretres kuće, koji je trajao oko sat vremena. U kući su u tim trenucima bile i njegova supruga i ćerka.

Nije bilo incidenata... Kosmajac se oblači u spavaćoj sobi
Nije bilo incidenata... Kosmajac se oblači u spavaćoj sobi

- Niko nije pružao otpor i nije bilo nikakve drame. Sve je prošlo bez incidenata - kaže izvor Kurira.On objašnjava da sve u kući u Žabljačkoj ulici odiše luksuzom.- Veliki broj skupocenih umetničkih slika, među kojima su i dela pokojnog Dragana Maleševića Tapija, visi na zidovima u kući. Podovi su od mermera, a ograde od kovanog gvožđa. Nameštaj je unikatan, kao i gotovo svi predmeti u kući. Sve je pokriveno kamerama, a u dvorištu je bazen. Ipak, najveću pažnju privukla je knjiga o Darku Šariću, koja je stajala dopola pročitana, na komodi pored kreveta Dragoslava Kosmajca - otkriva naš sagovornik.

Ekstravagancija... Kućna obuća u zlatnoj boji
Ekstravagancija... Kućna obuća u zlatnoj boji

Nakon što je završen pretres kuće, Kosmajac je priveden u policiju, gde mu je određeno zadržavanje od 48 sati. Pošto je sproveden u pritvor, požalio se na bol u lopatici i povišen pritisak, ali je nakon pregleda lekara ustanovljeno da nema potrebe da bude prebačen u bolnicu. Danas u toku dana Kosmajac bi trebalo da bude saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu, posle čega će sud odlučiti da li će mu biti određen pritvor.

Luksuz... Unutrašnjost vile u Žabljačkoj
Luksuz... Unutrašnjost vile u Žabljačkoj

Pet krivičnih dela- Osim Dragoslava Kosmajca, koji se sumnjiči za poresku utaju, podstrekivanje na zloupotrebu položaja, prevaru, protivpravno zauzimanje zemljišta i falsifikovanje isprava, u Beogradu su uhapšeni još i D. M. (59) i M. R. (42) zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i V. B. (64) zbog prevara. Istovremeno, u Sremskoj Mitrovici uhapšeni su B. Š. (51) i Ž. Š. (54) zbog sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, kao i B. S. (37) i D. J. (49) zbog zloupotrebe službenog položaja - saopštila je juče policija.

 Literatura... Šarić pred spavanje
Literatura... Šarić pred spavanje

Kako Kurir nezvanično saznaje, neki od uhapšenih saučesnika bili su zaposleni u Opštini Zvezdara.- Zloupotrebe su počinili tako što su za Kosmajca upisivali nepokretnosti u katastar ove opštine iako to nije bilo po zakonu - rekao izvor Kurira.

Skupoceno... Vredne umetnine
Skupoceno... Vredne umetnine
http://www.youtube.com/watch?v=z3o_BP9MkQg

Stefanović: ISTRAGA SE NASTAVLJAMinistar policije Nebojša Stefanović rekao je da se nastavlja istraga o osobama iz inostranstva s kojima je Kosmajac povezan.- Bilo je komplikovano ući u sve finansijske tokove, ali kao što se sećate, i kod drugih kriminalaca u istoriji prvi korak u njihovom hapšenju bile su finansijske istrage - rekao je Stefanović.

SuprugaSPAVALI SMO KAD SU UPALIOko kuće Dragoslava Kosmajca na Zvezdari juče je bilo mirno. Niko nije ulazio u nju niti izlazio napolje. Kako smo saznali, u kući su juče bili supruga Aleksandra i njena ćerka i sin.- Svi smo spavali kad je policija došla. Nije nam bilo svejedno, ali niko nas nije maltretirao - požalila se Kosmajčeva supruga prijateljima.

KomšijaZNAO SAM DA HAPSE DRAGANAKomšija Dragoslava Kosmajca iz Žabljačke ulice Dragiša Nešić kaže da ga je juče ujutru probudio žamor. S prozora je, kako kaže, video više od 20 policajaca i tada mu je bilo jasno da su došli da „hapse komšiju Dragana“.

Drugovi... Petkov i Kosmajac
Drugovi... Petkov i Kosmajac

DETALJI IZ BIOGRAFIJE Razvojni put dragoslava Kosmajca kao narko-bosaOd sitnog dilera do Pabla EskobaraDragoslav Kosmajac, koji je dugo godina živeo na relaciji Beograd-Španija, karijeru je započeo tako što je prijatelje slao da iz Italije prevoze automobile u kojima je navodno krio po 20 kilograma droge. Malo pomalo, stigao je do Južne Amerike i ostvario kontakte s kolumbijskim narko-kartelima. Pre više od dve decenije upoznao je najvećeg narko-bosa ikada Pabla Eskobara, posle čega je navodno postao njegov čovek za Evropu.- U Srbiji je održavao kontakte i blisko sarađivao s pripadnicima „zemunskog klana“ Dušanom Spasojevićem Šiptarom, kao i Ljubišom Buhom Čumetom. U dobrim odnosima bio je i s Darkom Šarićem. Interesantno je to što su u Slovačkoj, u stanu člana Šarićeve grupe Bobana Stoiljkovića, svojevremeno bili prijavljeni i Šarić i Kosmajac - kaže izvor Kurira.Kosmajac je bio prijatelj s pokojnim Bugarinom Borisom Petkovim. Petkov je sredinom osamdesetih osuđen na sedam godina zatvora za ubistvo Ranka Rubežića, a iz Zabele je pobegao posle dve godine.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track