SVESLOVENSKO BRATSTVO 2016: Više od 200 ruskih padobranaca iskakaće iz Iljušina u okolini Beograda
Foto: Printscreen Youtube

Zajednička vežba Vojske Srbije, Rusije i Belorusije

SVESLOVENSKO BRATSTVO 2016: Više od 200 ruskih padobranaca iskakaće iz Iljušina u okolini Beograda

Društvo -

BEOGRAD - Više od 200 padobranaca izviđačkog bataljona 106. vazduhoplovne divizije Ivanovo ruske vojske, više od 50 pripadnika armije Belorusije i više od 450 pripadnika Specijalne brigade Vojske Srbije učestvovaće u zajedničkoj vojnoj vežbi "Slovensko bratstvo 2016." koja će biti održana u okolini Beograda od 2 do 15. novembra.

Više od 200 vojnih padobranaca predstavljaće Rusiju u međunarodnim vojnim vežbama pod nazivom "Slovensko bratstvo 2016.". Uzevši u obzir specifičnu prirodu i plan vežbi, pripadnici odvojenog izviđačkog bataljona 98. Vazduhoplovne divizije izabrani su za učešće u vežbama - navodi se u saopštenju

U Srbiju će pored 200 pripadnika ruskih desantnih jedinica doputovati i tri transportna aviona Il-76MD sa preko 50 vojnika vojno-transportne avijacije, dodaje rusko Ministarstvo odbrane. U vežbama će učestvovati i tri borbena vozila BMD-2, bespilotna letelica "tahion" i četiri vozila " tuljčanka (kvada) za sve terene za upade i izviđačke misije.

Podsetimo, 60 pripadnika Specijalne brigade Vojske Srbije, pored vazdušno desantnog-bataljona ruske vojske prošle godine na poligonu Rajevski u blizini Novorosijska učestvovali su po prvi put u vojnoj vežbi Sveslovensko bratstvo 2015.

Domaćin vežbe je bila 7. gardijska vazdušno-desantna divizija ruske vojske, specijalizovana za planinsko ratovanje. Na vežbi je učestvovalo 700 ljudi, 20 aviona i helikoptera i 100 komada ratne tehnike vojski Rusije i Belorusije.

Ova vežba je bila nastavak sradnje armija Rusije i Srbije koji su 2014 godine održali vežbu " Srem 2014". Tad je u Srbiju stiglo šest velikih transportnih aviona IL-76 MD, oklopni transporteri BMD 2 i 3, kvadovi tuljčanka ali i pripadnici 106. vazdušno desantne divizije, koji iza sebe nisu imali veliko ratno iskustvo.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track