Templari štite srpske svetinje na Kosmetu
Foto: Dragan Kadić

Izašao je Novi broj revije Templar

Templari štite srpske svetinje na Kosmetu

Društvo -

Rezolucija Reda vitezova templara Srbije o zaštiti verske i nacionalne baštine na Kosovu i Metohiji prosleđena u Unesko i u Ekonomsko-socijalni savet Ujedinjenih nacija

BEOGRAD - „Čuvari nasleđa“ naslov je novog broja revije Templar, koja je juče predstavljena u beogradskom hramu Reda vitezova templara Srbije. Urednici revije poručili su da i drugi broj revije donosi mnoštvo informacija o aktivnostima Reda, naročito o zaštiti kulturnog i verskog nasleđa na Kosmetu.

Urednik revije i jedan od osnivača Reda Dragutin Zagorac, veliki prior Srbije III, kaže za Kurir da o Redu vitezova templara Srbije postoje i dalje predrasude koje ih povezuju s različitim tajnim društvima. On ističe da revija Templar ima, između ostalog, cilj da Red približi ne samo građanskoj Srbiji već i političkom establišmentu, koji od templara može imati mnoge koristi.- Ponosan sam na to što je naša rezolucija o zaštiti verske i nacionalne baštine na Kosmetu potvrđena u Kelnu na zasedanju velikog magistralnog veća, koje je najviši organ upravljanje Redom. Ta rezolucija je prosleđena Unesku i Ekonomsko-socijalnom savetu UN. Možemo mnogo pomoći državi, naročito na međunarodnom planu - kaže Zagorac.Jedan od naslova u reviji, „Nismo zaverenici koji kriju svoje lice“, za priora Vojvodine i jednog od urednika Ljubišu Despotovića znači još jedan korak ka demistifikaciji onoga što radi Red vitezova templara Srbije.- Sve naše aktivnosti su transparentne. U svetu postoji 1.700 grupa koje sebe zovu templarima. Međutim, mi smo jedinstveni red, koji je registrovan u Ženevi i kome je priznat specijalni konsultativni status u Ujedinjenim nacijama - objašnjava Despotović.

Dušan Mihajlović, Miloš Šobajić
Dušan Mihajlović, Miloš Šobajić

Jedan deo tiraža revije biće prosleđen stranim kompanijama, ambasadama, a cilj je da, kako planiraju Templari Srbije, ona stigne i do svakog predsednika opštine u našoj zemlji. Promociji novog broja revije Templar prisustvovale su mnoge javne ličnosti koje su simpatizeri Reda, među njima i nekadašnji ministar policije Dušan Mihajlović i naš poznati slikar Miloš Šobajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track