Tijanin portal počeo s radom
Foto: Printscreen

Posle 5 meseci od zločina

Tijanin portal počeo s radom

Društvo -
Početno zamišljen kao sajt koji će sadržati nekoliko stranica biografije nastradale devojčice, u toku izrade prerastao je u portal sa stranicama i rubrikama na kojem će, osim najnovijih informacija o suđenju, biti ispraćene i sve aktivnosti u vezi sa usvajanjem "Tijaninog zakona" i uvođenja sistema "Tijana alert"

BEOGRAD - U znak sećanja na Tijanu Jurić, koja je ubijena na današnji dan pre pet meseci, počeo je s radom portal www.tijana.rs. Početno zamišljen kao sajt koji će sadržati nekoliko stranica biografije nastradale devojčice, u toku izrade prerastao je u portal sa stranicama i rubrikama na kojem će, osim najnovijih informacija o suđenju, biti ispraćene i sve aktivnosti u vezi sa usvajanjem "Tijaninog zakona" i uvođenja sistema "Tijana alert", rekao je urednik portala Aleksandar Dovragović.

Na portalu Tijana.rs objavljivaće se informacije i o statusu predloga za ulice u Subotici i Bajmoku koje će nositi Tijanino ime, o realizaciji ideje o memorijalnom parku na mestu gde je nastradala devojčica nađena, o početku rada portala Nestali.rs i Pedofili.rs, ali i tekstovi korisni za prevenciju otimanja ili zloupotrebe dece i zaštitu dece na internetu.

Nov materijal, kako je objasnio Dovragović, biće dodavan u vidu novih rubrika kako bi čitaoci mogli da se upoznaju sa aktuelnim informacijama u vezi sa tim temama. Portal Tijana.rs nastao je na osnovu podataka iz više od 1.500 tekstova i 300 video snimaka. Tijana Jurić ubijena je u noći između 25. i 26. jula u Bajmoku.

Za njeno ubistvo sumnjiči se mesar Dragan Đurić (34) koji je devojčicu navodno oteo, pretukao, a zatim i udavio duksericom. Da bi se brže reagovalo u sprečavanju takvih tragedija pokrenuta je inicijativa za donošenje "Tijaninog zakona" koji bi omogućio da potraga za nestalom decom počne odmah, a ne posle 48 sati kao što je sada slučaj.

U potragu bi se, kako je predviđeno, odmah uključile sve raspoložive policijske službe, kao i operativci Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track