TOMIĆ OTET U LIBIJI Supruga: Plakala sam kad sam videla ranjenog muža
Foto: Pink.rs

Supruga kidnapovanog Srbina

TOMIĆ OTET U LIBIJI Supruga: Plakala sam kad sam videla ranjenog muža

Društvo -

Jelena Tomić kaže da se rastužila kada je videla da je Miroslavu glava u zavojima jer joj nije rekao da je povređen. On će uskoro biti prebačen ili u Srbiju, ili u sedište nemačke kompanije „Feroštal“

BEOGRAD - Miroslav Tomić, srpski državljanin koji je nedavno oslobođen iz zatočeništva u Libiji, još nekoliko dana će se oporavljati u bolnici u Tobruku, odakle će potom biti prebačen u Nemačku ili Srbiju.Tomićeva žena Jelena, koja sa sinovima Strahinjom (13) i Filipom (7) živi u selu Brasina kod Malog Zvornika, rasplakala se kada je videla fotografije ranjenog supruga koje su objavili mediji.

- Slike Miroslava u zavojima iz bolnice, kao i da je povređen, videla sam kad i svi drugi. Rastužila sam se kada sam to saznala, ali najvažnije mi je da je na sigurnom. To je sada jedino bitno! Kada smo se čuli, nije mi rekao da je povređen, bio je hrabar i verovatno nije želeo da brinemo - kaže ona za Kurir.Prema njenim rečima, sa suprugom je pričala bukvalno minut, pa još ne zna kada će ga videti.- To kroz šta je on prošao, to zna samo on, to sada nije ni važno. Pričaćemo o detaljima kada se vidimo. Još ne znam kada će to biti i kada će doći u Srbiju. Svakako sam presrećna što je dobro, ali sam i dalje potresena zbog svega. Jedva pričam - nastavlja Jelena.Miroslavljev kolega iz nemačke kompanije „Feroštal“ kaže da je on i dalje u šoku i ne može da veruje šta mu se dogodilo ni krivom, ni dužnom. Jedva čeka da vidi porodicu.- Miroslav mi je rekao da želi što pre da se vrati kući u Srbiju. Ima lakše povrede, ali najgore mu je prošla glava, na kojoj ima mnogo kopči. Metak mu je okrznuo glavu, ali i ruke i noge... Čuli smo da su hteli da ga streljaju, ali je upala libijska vojska i spasla ga. Miroslav sada hoda pomoću štaka, ali se dobro oseća. Veoma je zahvalan firmi i Libijcima, koji su mu pomogli - rekao je za Kurir Tomićev kolega koji je u stalnom kontaktu s njim.Kako Kurir nezvanično saznaje, Tomić nije bio meta otmice, već se slučajno našao na putu nigerijske kriminalne grupe povezane sa IS koja je zalutala na naftno polje Mesina oil fild.Miroslav Tomić (45) otet je u nedelju 24. aprila kod naftne bušotine Mesina oil fild u vlasništvu kompanije „Arabijan gold oil kompani“, koja nije u zoni sukoba u Libiji, pa se spekulisalo da su za otmicu odgovorne lokalne kriminalne strukture, kao i da je cilj otmice otkup. Oslobođen je brzom intervencijom vojske Libije posle dva dana.Ambasador Srbije u Tripoliju Oliver Potežica nije se juče javljao na telefon.

NemciSAD JE NA SIGURNOMMiroslav je dobro i nalazi se na sigurnoj lokaciji. U stalnom je kontaktu sa porodicom i kolegama i očekujemo da ćemo ga uskoro videti. Sada nam je najvažnija njegova sigurnost sada - izjavili su za Kurir u kompaniji „Feroštal“.

HronologijaOD OTMICE DO OSLOBAĐANJA24. april - Miroslav Tomić kidnapovan je na putu Sarir-Mesla25. april - Kompanija „Feroštal“ obaveštava srpsku ambasadu, Tomićevu porodicu, vojne i bezbednosne organe u Libiji i nemačku ambasadu da je otet26. april - Nemačka kompanija „Feroštal“ saopštava da je Miroslav Tomić oslobođen27. april - MSP Srbije i zvanično potvrđuje da je Tomić slobodan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track