TORTURA: Građevinska inspekcija sprečila čišćenje Hrama Svetog Spasa u Prištini
Foto: Printscreen Twitter

Skandalozno

TORTURA: Građevinska inspekcija sprečila čišćenje Hrama Svetog Spasa u Prištini

Društvo -

PRIŠTINA - Danas je građevinska inspekcija zajedno sa komunalnom policijom u Prištini ušla u Hram Svetog Spasa i naložila radnicima Eparhije raškoprizrenske da prekinu sa čišćenjem unutrašnjosti crkve.

Monasi i sveštenici te eparhije su sklanjali fekalije, smeće i korov ispred tog nedovršenog prvoslavnog Hrama u Prištini, kada im je naloženo da ovustave sa time.

Radnici su popodne, kako je Tanjugu rekao jedan od njih, prekinuli farbanje ulaznih vrata u manastir, koja su postavljena kako bi se sprečilo da crkva bude stecište narkomana, beskućnika i javni toalet.

"Rečeno nam je da su došli po prijavi građana koji su naveli da u crkvi neko izvodi nelegalne radove", opisao je susret sa građevinskom inspekcijom i komunalnom policijom, jedanan od radnika.

Na vratima crkve Hrista Spasa ostavljen je poziv u kojem se navodi da je izvođač radova dužan da se javi šefu građevinske inspekcije u Opštini Priština.

Podsećanja radi, nedovršeni Hram Hrista Spasa nebrojeno puta je oskrnavljen u poslednjih 17 godina, postavljen je eksploziv i nasilno je pretvoren u javni toalet.

Pre nekoliko dana ,u tom Hramu je podmetnut i požar.

ĐURIĆ: Zabrana čišćenja Hrama sramotna i anticivilizacijska

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da je odluka da se zabrani čišćenje i obnavljanje hrama Hrista Spasa u Prištini - sramotna i anticivilizacijska.

''To što se dešava u našoj južnoj pokrajni mislim da se ne dešava sasvim sigurno nigde u Evropi i na vrlo malo mesta u svetu. To je najdirektnija diskriminacija srpskog naroda'', rekao je Đurić.

On se zapitao šta je bolje, odnosno da li prištinske vlasti žele da se tu i dalje okupljaju narkmani i da se hram i dalje pali na dnevnoj osnovi, da se razara.

''To je sramotno i anticivilizacijski'', ocenio je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track