Prikaži najnovije vesti
Slavica Burmazović, Ejup Sabri Jundžu, deca, nasilje, tortura, zlostavljanje, Tu
UŽAS

TRAGIČNA SUDBINA SLAVICE BURMAZOVIĆ: Tukao me i lomio mi nos

Društvo 14

Batine su ništa za psihičku torturu. Pričao je da bi ubio za mene. Ne bi. Ubio bi mene, kaže žena koja traži pomoć vlasti da vrati decu koju je bivši muž odveo u Tursku

Jednom mi je polomio nos jer sam htela da izađem iz kuće. Često sam bila u masnicama, a najbližima se pravdala da sam pala... Ipak, batine su ništa za strah i psihičku torturu. Pričao mi je da bi ubio za mene, jer sam „njegova i božja“. Ne bi. Ubio bi mene.

Ovako za Kurir priča Slavica Burmazović (39), koja je juče protestovala ispred Vlade Srbije jer je njen bivši nevenčani suprug, turski državljanin Ejup Sabri Jundžu, oteo njihovo troje dece i odveo ih u Tursku. Iako su čak i turski sudovi dodelili starateljstvo majci, Slavica već skoro šest meseci nema nikakav kontakt s decom niti zna gde su.
- Deset godina je manipulisao mnome, bio spreman da polupa sve po kući, oduzme mi auto, novčanik zbog toga što sam htela da popijem kafu... Zbog ljubomore mi je uskratio posao, porodicu, prijatelje, a ja sam ćutala i trpela, kao što trpi većina žena u Srbiji. S vremenom sam čak naučila da igram po njegovim pravilima kako bih dobijala manje batina - priseća se horora zajedničkog života Burmazovićeva.
Slavica kaže da i dan-danas živi u paničnom strahu od Ejupovih pretnji, ali je odlučila da izađe u javnost zbog višeg cilja:
- Deca su uvek živela u Srbiji, ne znaju jezik, ne znaju ništa tamo... Kako će bez mene? Ne znam već skoro šest meseci gde su, da li u Turskoj, Siriji, Iranu? Molim premijera Vučića i predsednika Nikolića da mi pomognu. Nek pokažu da vlada zakon, a ne pravo jačeg! Deci je mesto pored majke - kaže Slavica, koja je preko Kurira poslala poruku deci:
- Volim vas najviše na svetu, daću krv, suze i znoj samo da vas vidim. Ne postoji osoba koje će me sprečiti. Bivšem mužu bih poručila da bude dobar otac svojoj deci.

Znaju kroz šta prolazi
PODRŠKA ŽENA ŽRTAVA NASILJA

Slavicu su juče ispred Vlade Srbije podržale njene prijateljice, ali i žene koje su takođe žrtve porodičnog nasilja.
- Žene u Srbiji su navikle da trpe nasilje. Kad ga prijave - čuju da su same krive. Modra i krvava sam dolazila u policiju, a govorili su mi da to nije ništa strašno... Problem je to što sudski procesi traju predugo, a žene nemaju gde osim u Sigurnu kuću. Došla sam ovde da podržim Slavicu i njenu borbu. Deca ne mogu nigde da budu srećna ako nisu s majkom - rekla nam je G. M. (45).

Jelena Pronić

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir