TRAŽE ODGOVOR ZA 8 DANA: Udruženje Efektiva pisalo Vučiću da reši problem sa švajcarcima
Foto: Stefan Jokić

Direktno obraćanje

TRAŽE ODGOVOR ZA 8 DANA: Udruženje Efektiva pisalo Vučiću da reši problem sa švajcarcima

Društvo -
BEOGRAD - Udruženje bankarskih klijenata “Efektiva” obratilo se premijeru Vučiću pismom u kome su najavili novu sinhornizovanu akciju " Dve banke za banku" koju će krajem nedelje sprovesti u delo u većini gradova širom Srbije.

Pismo na koje premijer Srbije treba da da odgovori pismenim putem u roku od 8 dana, juče je predato u Vladi Srbije

“Gospodine Predsedniče Vlade Republike Srbije,obraćamo Vam se direktno i javno ovim pismom sa uverenjem da Vam kapacitet funkcije koju obavljate kao i odlučnost i lična inicijativa koju pokazujete u mnogim situacijama omogućavaju da rešite problem izazvan kreditima indeksiranim u CHF, koji najdirktnije prete da najmanje 100.000 građana Srbije dovede do materijalnog sloma i beskućništva. Pritisak i psihičke trauma koje trpimo iscrpljeni neizvesnošću hoćemo li sutrašnji dan dočekati bez svog doma, a sa i dalje ogromnim dugom banci je postao nepodnošljiv. Radna grupa koja je formirana za rešavanje ovog problema i od Vas dobila nalog da u roku od 15 dana donese sistemsko rešenje, nije uradila ništa iako je od tada prošlo gotovo 4 meseca. Nisu odmakli dalje od neka 4 modela koja su ranije ponudile banke, koji su neprihvatljivi i samo predstavljaju produžetak agonije, napisalo je u pismu Vučiću udruženje Efektiva.

Udurženje Efektiva kažu da će kao čestiti ljudi, koji su podizali kredite sa namerom da ih pošteno vrate, vratiti će kredite bankama, ali, po poštenom obračunu, a ne pljačkaškom kao i da odbijau da lihvarski standardi budu tretirani kao legalni, da budu nemi posmatrači sopstvenog propadanja, kao i da odbijaju da svoju decu naprave beskućnicima i stave njima okove dužničkog ropstva.

Udruženje Efektiva u svom pisu naveli su da od Vučića traže sledeće:

1. Da, kao neko kome funkcija koju obavlja daje i to pravo i mogućnosti, razreši životnu dramu više od 100.000 svojih sunarodnika, onako kako su to već učinile Vlade i Nacionalne banke u svim zemljama u okruženju. Da doneset i Skupština usvoji Zakon o konverziji kredita u Chf u evro kredite po kursu koji je važio na dan odobrenja istog.2. Ako to ne uradi, da da jasno obrazloženje zašto je to nemoguće uraditi samo u Srbiji, a u svim zemljama u okruženju je i moguće i već urađeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja